VRISAK

Ove godine na riječkom Vrisku Semezdin Mehmedinović, Slobodan Šnajder, Srđan Valjarević, Ivana Bodrožić, Ivana Šojat, Senko Karuza, Stipe Božić ...

atmosfera s lanjskog Vriska

 /Tanja Kanazir

16. Vrisak, riječki sajam knjiga i festival autora, i ove će godine Rijeku na tjedan dana, od 8. do 17. rujna pretvoriti u centar književnog života. Na više od četrdeset književnih događanja nastupit će pisci iz desetak zemalja. Čitateljima će biti predstavljene nove knjige Slobodana Šnajdera, Velibora Čolića, Tatjane Gromače, Ivane Bodrožić, Emmmi Itaranta, Ninni Holmqvist, Senka Karuze, Stipe Božića, Tvrta Jakovine, Marka Tomaša, Nikole Petkovića, Srđana Valjarevića, Semezdina Mehmedinovića, Martine Vidaić, Ivane Šojat Kuči, Vladimira Jankovskog, Andreja Blatnika, Zvonka Karanovića, Damira Šodana, Igora Beleša, Tee Tulić, Envera Krivca, Dore Šustić, Sebastiana Kukavice, Zorana Ferića, Dalibora Šimprage i još mnogih drugih autora.

"Nakon što se prošle godine skrasio u riječkom Art kvartu, ideja je da se riječki Festival književnosti Vrisak tu trajno udomi, te da u program uključi sve kulturne institucije Art kvarta, muzeje, Dječju kuću, Art kino, Gradsku knjižnicu, te da se u toj sinergiji program i horizontalno širi pa će se tako uz književna predstavljanja i razgovore, ove godine u sklopu Vriska otvoriti dvije izložbe Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u Dječjoj kući ujutro će se predstavljati izdanja za djecu a popodne će biti organizirane edukativne igraonice, u Art kinu će biti premijerno prikazan film Smrt Djevojčice sa žigicama te predstavljeno novo izdanje romana Zorana Ferića po kojem je film snimljen, a u vrtu Art kvarta odvijat će se glazbena događanja i druženja. Cilj je da u desetak dana, od 8. do 17. rujna, Art kvart doista postane središnji kulturni prostor u gradu i mjesto izlaska velikog broja Riječana.", najavio je Drago Glamuzina, programski direktor festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:18