HIT AUTORICA

‘Nastojala sam spasiti svoj brak, no zapravo sam trebala spasiti sebe‘: Knjiga o raspadu braka nakon prevare, ali i novom životu...

Maggie Smith

 Devon Albeit
Kritičar časopisa Time knjigu ‘Ti možeš učiniti ovaj svijet prekrasnim‘ autorice Maggie Smith okarakterizirao je kao ‘gorkoslatku studiju užitka i boli‘. Izašla je i u Hrvatskoj

"Nastojala sam spasiti svoj brak, no zapravo sam trebala spasiti sebe" jedan je od citata iz knjige "Ti možeš učiniti ovaj svijet prekrasnim"(Perga Media) u kojoj Maggie Smith opisuje svoj brak, a potom i njegov raspad, uzrokovan, među ostalim, i činjenicom da se njezin suprug nije mogao nositi s time što je ona preuzela više uloga, onu majke, supruge, ali i pjesnikinje koja postaje sve poznatija i priznatija u javnom životu. Nakon što ona intuitivno shvati što se događa i suoči ga s time, suprug odluči otići s drugom. Smith opisuje kako je to kada te iznenada izda osoba kojoj si do jučer najviše vjerovao, no u širem kontekstu ona tematizira i nove uloge u današnjem društvu te kako se s tim ulogama nosimo.

Maggie Smith autorica je bestselera New York Timesa, a njezinu pjesmu "Čvrsti temelji", javno je pročitala poznata glumica Meryl Streep. "Ti možeš učiniti ovaj svijet prekrasnim" dočekana je s oduševljenjem. New York Times među ostalim piše: "Maggie Smith pokušava i sjećanje na razvod učiniti lijepim", a Oprah Daily tvrdi da je to "divna knjiga".

image

Ti možeš učiniti ovaj svijet prekrasnim

Perga

Kritičar časopisa Time knjigu je okarakterizirao kao "gorkoslatku studiju užitka i boli".

Na tragu radova Deborah Levy, Rachel Cusk i Gine Frangello, ova je knjiga pogled u intimni život autorice te pokazuje što znači živjeti, ali i pisati vlastite živote. Ovi "sjajni memoari", kako ih je nazvala njezina kolegica Ann Patchett, ukazuju na to kako, i nakon gubitka, možemo ponovno otkriti svoju snagu i uz to otkriće pomoći učiniti svijet prekrasnim.

Izavač knjige je Perga Media.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:11