Nove knjige

Među novitetima i knjiga o potpomognutoj oplodnji i roditeljstvu u četrdesetima Tene Štivičić

Tena Štivičić

 Boris Kovacev/cropix
Saud Al Sanusi hrabro progovara o kuvajtskoj stvarnosti i odnosu domaćina prema Filipincima. Izdavač je Hena.com

Nakladnik Hena.com ovaj mjesec objavljuje tri nove knjige. Među njima je i drama Tene Štivičić, Šezdeset četiri. Riječ je o djelu koje je u listopadu prošle godine doživjelo i kazališnu premijeru u HNK-u u Zagrebu. Dramom autorica naglasak stavlja na intenzivne obiteljske odnose, na intimu jednoga bračnog para koji se, u četrdesetim godinama života, lomi pod stresnim teretom očekivanja – onih vlastitih, ali i onih koje im nameće društvo.

image

Tena Štivičić

Hena.com

U veljači na police stiže knjiga You-jeong Jeong: Dobri sin Kako navode, "ljubitelji psiholoških trilera, i općenito žanrovske književnosti, doći će na svoje kad pročitaju roman Dobri sin, korejske autorice You-jeong Jeong, uspoređivane s velikim Stephenom Kingom. U svome najpoznatijem djelu, Jeong donosi priču nabijenu tjeskobnom atmosferom i podmuklom napetošću, a u središtu je priče uzorni student prava nestabilna uma, koji se jednoga jutra, ne sjećajući se ničega od prethodne večeri, budi prekriven krvlju u svojoj sobi, da bi ubrzo potom u prizemlju pronašao beživotno majčino tijelo". Izdaju i roman "Bambusova stabljika" čiji je autor Saud Al Sanusi.

Kako navode: "Jedan od najpoznatijih mladih glasova arapske književnosti, Kuvajćanin Saud Al Sanusi, hrabro progovara o kuvajtskoj stvarnosti i odnosu domaćina prema Filipincima, "građanima drugog reda", diskriminaciji i potrazi za identitetom kroz priču mladića ponikla iz miješanog braka, koji vapi za vlastitim korijenima. Romanom Bambusova stabljika (2012) osvojio je kuvajtsku Državnu nagradu za književnost te prestižnu Međunarodnu nagradu za arapsku književnost IPAF, (arapski Booker). Ovo je prvi prijevod jednog kuvajtskog autora na hrvatski jezik, a prijevod s arapskog potpisuje Antonia de Castro Burica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:40