ERIM ECO BEŠIĆ

Književnik i doktor fizike: ‘Moje priče vrve političkim nekoretnostima. Uživajte‘

Erim Eco Bešić

 Lucija Ocko/Cropix
Knjigu ‘Glatka mnogostrukost‘ objavio je Durieux, a naslovljena je prema istoimenoj priči

Treću zbirku humornih priča Erima Ece Bešića "Glatka mnogostrukost" objavio je zagrebački Durieux. Knjiga je naslovljena prema istoimenoj priči i prema pojmu koji autora desetljećima proganja, a o čemu između ostalog govori i priča.

- U Glatkoj mnogostrukosti vozim standardno, nadam se dobro, u svom stilu, uz obilje benignih i dopuštenih "političkih" nekorektnosti, općeg nedobra, seinfeldizama, bosanizama, ephraimkishonizama i… svega onog što krasi moje piskaranje. "Glatka mnogostrukost" nimalo i ni po čemu ne zaostaje za prvim dvjema knjigama, tako da sam siguran da će moji vjerni čitatelji, kao i oni koji će se prvi put susresti s tragovima koje je ostavilo moje pero, uživati čitajući moja smiješna slova, kaže autor Erim Eco Bešić. Prve dvije zbirke naslova "Experiment" i "O" priskrbile su Bešiću mnoštvo fanova, a u to su se mogli uvjeriti i svi koji su prošlog petka došli na veselu promociju "Glatke mnogostrukosti" u kultnoj gornjogradskoj gotionici Pod mirnim krovovima poznatijoj i kao "Kod Žnidaršića".

image

Erim Eco Bešić

Durieux/

Knjiga sadrži trideset i četiri dulje priče "zarobljene" u šest poglavlja koja se rasprostiru duž 263 stranica.

Erim Eco Bešić rođen je 1971. u Doboju, Republika Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu, gdje je diplomirao, magistrirao i doktorirao fiziku na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu. Od 1996. godine zaposlen je na Farmaceutsko–biokemijskom fakultetu u Zagrebu, gdje i danas radi na radnom mjestu docenta i održava nastavu iz predmeta Fizika i Biostatistika. Priče redovito objavljuje u dnevnom tisku i na portalima, a neke od njih već sada spadaju u antologiju suvremene hrvatske humorne proze. Durieux mu je 2019. zbirku proze »EXPerimENT«, a 2021. »O...«.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:25