DO 1. LIPNJA

Gradska knjižnica Samobor raspisala 11. natječaj za kratku priču: Prijavite se!

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

 Gradska knjižnica Samobor
Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča GKS-a

Gradska knjižnica Samobor raspisala je jedanaesti po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2023. pošalju svoje kratke priče.

Priče mogu biti dužine do pet novinarskih kartica te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor i na mrežnim stranicama Knjižnice.

image

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Gradska knjižnica Samobor

Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske. Uz priče je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja i adresu elektroničke pošte te broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju). U žiriju su ove godine književnica i novinarka Božica Brkan, književnik Alen Brlek te knjižničarka Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor.

Natječaju je i ove godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2023. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se jedanaestu godinu za redom. Natječaj je do sad omogućio brojnim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima, te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

„Prvi natječaj raspisali smo bez velikih očekivanja pa smo izuzetno ponosni da je raspisan već jedanaesti put. Svake se godine na natječaj javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu. Važno je napomenuti i to da je samoborska knjižnica tijekom ovih deset godina postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka“, kažu iz Gradske knjižnice Samobor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:43