MJUZIKL PO SLIKOVNICAMA DICKA BURNA

Veliki povratak male zečice Miffy u kazalište Trešnja

Hit predstava za najmlađe “I opet Miffy” od 21. rujna, nakon tri godine pauze, ponovno će premijerno biti prikazana u kazalištu Trešnja.

Avanture zečice Miffy u Hrvatskoj je, u preko 250 izvedbi, pogledalo više od 75.000 posjetitelja.

Nizozemska produkcija

Veliki dio popularnosti ovih predstava počiva na činjenici da vjerno slijede slikovni predložak autora Dicka Burna, nizozemske ikone dječje književnosti, koji je svojom jednostavnošću, čistoćom linija i djeci izuzetno prilagođenom pričom, vrlo brzo postao svjetski hit.

O kolikoj je popularnosti riječ govori i podatak da je Miffy proglašena turističkom ambasadoricom grada New Yorka, kao i da joj je nizozemski grad Utrecht posvetio muzej, a Japan poklonio vrtove tulipana s njenim likom u čak šest gradova. Kazališna predstava “Miffy”, u formi mjuzikla, u Trešnji je prvi put postavljena 2005. godine, u suradnji s nizozemskim teatrom Jacques Senf en Matthijs Bongertman i na repertoaru se zadržala iduće dvije godine.

Veseli songovi

U njenom nastavku “I opet Miffy”, čija su prava otkupljena 2009. godine, pratimo nove avanture male zečice i njezine obitelji u kojima će Miffy upoznati opasnosti vatre, krenuti u školu i upoznati nove prijatelje. Mjuzikl koji donosi pregrš veselih songova i zabave režirao je nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kujit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:55