VELIKI USPJEH

U teatru Exit održava se 100. svečana izvedba predstave Realisti, koja se izvodi zadnje dvije godine

 Teatar Exit
Nagrađena je na brojnim domaćim, ali i regionalnim festivalima

Hit predstava Realisti u režiji Matka Raguža, nastala prema tekstu Jure Karasa, proslavit će svoju 100. izvedbu u petak 12. travnja u 20 sati u Teatru EXIT.

- Od premijerne izvedbe 12. ožujka 2022. godine Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović svojom su iskrenošću, duhovitošću, zaigranošću i energijom osvojili srca publike i kritike te niz nagrada na kazališnim festivalima diljem Republike Hrvatske i regije.

Iako Realisti izravno, bez rukavica i bez dlake na jeziku kritiziraju društvene pojave i situacije, predstava ne baca u očaj ili pesimizam, već naprotiv, tjera pesimiste, optimiste i realiste u gledalištu da se smiju svemu onome što ih svakodnevno tišti ili živcira - poručuju iz kazališta.

image
Teatar Exit

Predstava je dobila niz nagrada na brojnim domaćim, kao i regionalnim festivalima. Osim toga, cijeli niz nagrada dobili su i glumci za uloge koje su u njoj odigrali.

- Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste.

Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare - tako su iz kazališta opisali ovu predstavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:27