ODUŠEVLJAVA PUBLIKU

U Ludoj kući premijera predstave ‘Bračna terapija‘: ‘U njoj možete saznati sve o svome braku‘

predstava 'Bračna terapija'
 Matija Kralj
Predstava je nastala prema tekstu ‘Die Wunderubüng‘ koji je oduševio kazališnu publiku širom svijeta

Kazalište Luda kuća kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u petak 30. listopada, predstavu "Bračna terapija" prema tekstu austrijskog pisca Daniela Glattauera, u režiji i adaptaciji Tanje Ribič.

Kako se ističe u najavi, nastala prema tekstu "Die Wunderubüng" koji je oduševio kazališnu publiku širom svijeta na četrdesetak različitih jezika, "Bračna terapija" je predstava u kojoj se možemo nasmijati sebi, svom partneru, ili jednostavno saznati sve što smo uvijek htjeli znati o svojem braku, a nismo imali hrabrosti pitati.

image
predstava 'Bračna terapija'
Matija Kralj

"Svjedoci smo rata bračnih veterana koji ne biraju sredstva kada je u pitanju borba za istinu, koja nije samo jedna. Jasno je samo to da postoje dva pola koja se teško razumiju, ali beskrajno privlače. Dvije jureće planete koje terapeut pokušava postaviti u istu orbitu. Terapija još nikada nije bila tako luda i zabavna, no … je li i učinkovita? Vrijedi provjeriti", stoji u najavi.

Adaptaciju teksta i režiju predstave potpisuje slovenska redateljica i glumica Tanja Ribič, koja će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine Vedran Mlikota i Saša Buneta/Janko Popović Volarić.

image
predstava 'Bračna terapija'
Matija Kralj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:16