MANIPULIRANE FOTOGRAFIJE

Tko je najljepša glumica Kerempuha? Hrvojka Kečkeš ili Filipa Detelić? Duhoviti projekt kazališta zapalio društvene mreže

Hrvoje Kečkeš, Kerempuh

 Kerempuh
‘Mi smo satiričko kazalište, valjda se imamo pravo zezati. Naša publika i kazalištarci umiru od smijeha‘, kaže ravnateljica

Tko je najljepša glumica Kerempuha? Je li to Filipa Detelić, Hrvojka Kečkeš, Luca Petrušić, Josipa Brakus ili Matija Šakoronja?

Pitanje je to koje je tijekom vikenda osvanulo na Facebook profilu zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh.

I dok je onima upoznatima s ansamblom navedenog kazališta na spomen "Filipe Detelić" ili "Hrvojke Kečkeš" odmah bilo jasno da na slikama nisu prave glumice, već "poženstvenjeni" glumci Filip Detelić i Hrvoje Kečkeš, neki nisu shvatili da je riječ o šali.

"To je čista zezancija", komentira ravnateljica Kerempuha Sonja Kovačić. Kolegica iz marketinga je primila taj kratki video i mi smo ga objavili. Oni koji nisu shvatili o čemu je riječ ne znaju da su to naši dečki i ne poznaju naš ansambl. Naravno da nam ne bi palo napamet ocjenjivati glumice po ljepoti. Nema šanse. Mi smo satiričko kazalište, valjda se imamo pravo zezati. Naša publika i kazalištarci umiru od smijeha", objašnjava Kovačić, koja kaže da se glumci vole zezati i da su duhoviti za poludjeti.

Kerempuh šaljive videe koristi i kako bi privukao publiku, prvenstveno onu mladu, otkriva Kovačić. Upravo s tim ciljem Kazalište osim Facebooka i Instagrama ima i TikTok, društvenu mrežu koja je vrlo popularna među mlađom populacijom.

"Želimo doprijeti do mladih, posebno do studenata", priznaje Kovačić i naglašava da živimo u takvom vremenu da ljudi jedva dočekaju nešto što bi ih nasmijalo.

"Ljudima je pun kufer ratova, loših vijesti i novinskih naslova o raznim katastrofama", smatra Kovačić, koja bi, zaključuje, ipak voljela da umjesto šale vijest bude premijera, neka uloga ili intervju s mladim glumcem ili mladom glumicom koji su napravili nešto u kazalištu.

No, publika nije posve shvatila da je riječ o šali, pa su komentari sljedeći: "Bože dragi, ne mogu vjerovati, pored kreativnosti i talenta, gleda ih se kao robu", "Ne mogu vjerovati da ste postavili ovakvo pitanje"... Oni koji su, pak, shvatili i sami se šale, pa pišu: "Genijalno", "Sjajno"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:40