DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ MUŠOVIĆ

Primadona otputovala u Njemačku: Na obalama Rajne pjeva u kostimu s našivenom ‘stražnjicom‘

Dubravka Šeparović

 Privatni album
Mezzosopranistica je angažirana u operi ‘Zaljubljen u tri naranče‘ za ulogu Fata Morgane u režiji Michiela Dijkeme

Nacionalna prvakinja Opere zagrebačkog HNK Dubravka Šeparović Mušović trenutno je u njemačkom gradu Koblenzu, koji se nalazi u saveznoj pokrajini Porajnju-Falačkoj, na obalama Rajne, odnosno na mjestu lijevog pritoka, rijeke Moselle.

Mezzosopranistica je angažirana u operi "Zaljubljen u tri naranče" za ulogu Fata Morgane u režiji Michiela Dijkeme, a pod muzičkim vodstvom Rasmusa Baumanna. Dijekema je 2011. u Zagrebu režirao "Hamleta" kada je Dubravka Šeparović pjevala ulogu Getrude.

image

Nesvakidašnja ‘stražnjica‘ na kostimu Dubravke Šeparović

Privatni Album/

- Theater Koblenz pozvao me u produkciju Prokofjevljeve opere da pjevam Fata Morganu, čarobnicu koja magijama upravlja događajima u svoju korist. Nasuprot nje je drugi čarobnjak Celio koji vuče magijske vratolomije na svoju stranu. Unutar njihovih natjecateljskih magijanja odvija se radnja kojoj je glavna okosnica borba između dobrog i zla.

Prinz je glavni junak, boljuje od raznih bolesti i liječnici su spoznali da će ozdraviti samo ako ga netko uspije nasmijati.

Kralj, njegov otac, zbog toga odluči napraviti prijem u cilju da ga se nasmije. Nažalost nikakve smicalice nisu uspjele Prinza nasmijati.

Fata Morgana slučajno se našla na prijemu; slučajnim padom podigla joj se suknja i Prinz se nasmijao na taj prizor. Svi su sretni i slave, ali Fata Morgana je ljuta i na uvredu odgovara proklinjanjem da će se zaljubiti u tri naranče. Otuda i naziv opere... - tumači mezzosopranistica koja posebno ističe svoj kostim predstave, nastao u duhu u apstraktnih strujanja u likovnoj umjetnosti 20. stoljeća, te nam je poslala i fotografije iz garderobe.

image

Dubravka Šeparović s kostiimom u garderobi njemačkog kazališta

Privatni album

Grad u kojem boravi vrlo je lijep.

- Rajna i Moselle se spajaju na mjestu pod nazivom Deutsche Ecke.

Koblenz je prepun turista koji obilaze muzeje, uske uličice, uživaju u lijepoj atmosferi, pogotovo u bogatoj gastronomskoj ponudi i vinima kojih ovdje ima na pretek. Područja uz Rajnu su klimatski pogodna za uzgoj vina, brdovit i obrađeni kraj jedno je od najpoznatijih područja po proizvodnji vina. Vožnja vlakom ili brodom uz Rajnu, idilični su trenuci u kojima turisti posebno uživaju -govori o svojem boravku u Njemačkoj mezzosopranistica koja će u Koblenzu otpjevati nekoliko predstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:18