UPRAVLJAČKA KRIZA

PONIŠTEN NATJEČAJ ZA RAVNATELJA GAVELLE Svrtanova ponovna kandidatura neizvjesna

Boris Svrtan
 Tomislav Krišto / CROPIX

Poništen je natječaj za ravnatelja zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavella.

U srijedu je takvu odluku jednoglasno donijelo Kazališno vijeće. Takav smo rasplet već više puta prognozirali na ovim stranicama.

Nanovo konstituirano vijeće Gavelle čine, kao predstavnici gradske vlasti, Drago Topolovec (predsjednik), Kostadinka Velkovska i Zijad Gračić, a kao iz kazališta u vijeću su Enes Vejzović (kao predstavnik glumaca) i Filip Šovagović (kao predstavnik svih zaposlenika).

Ubrzana procedura

Neslužbeno doznajemo da će nov natječaj biti raspisan po ubrzanoj proceduri, tako da cijela neće potrajati mnogo dulje od mjesec dana.

Natječaj je formalno poništen zbog formalnih razloga. Gradska administracija utvrdila je pravne nedostatke te ga otpravila kao neurednog, a zaposlenici u kući za njegovo su poništavanje pak bili jer imaju, među ostalima, novog vlastitog kandidata.

Na poništeni natječaj javili su se dosadašnji ravnatelj Boris Svrtan, glumac iz kuće Siniša Ružić, redateljica Saša Broz te glumac s tržišta Robert Kurbaša.

Duhove u kući uzbunila je kandidatura potonjeg, koji je, pokazalo se, kandidat gradskih vlasti. Protiv Kurbašine kandidature potpisali su gotovo svi glumci peticiju, a zanimljivo da tu peticiju nisu potpisali oni koji su je inicirali: ljudi iz uprave.

Mogući kandidati

Protiv Kurbaše nije pak agitirao sam Svrtan, koji je izgubio potporu i ansambla i gradske vlasti, i na koncu ostao sam sa sobom…

Iz kuloara doznajemo da će se na nov natječaj ponovno javiti Robert Kurbaša, Siniša Ružić, vjerojatno i Saša Broz te još jedan zaposlenik odnosno zaposlenica iz kuće. Svrtanova ponovna kandidatura jest neizvjesna. A moguće je da se javi i još koji kandidat. Bilo kako bilo, u Gavelli traje upravljačka kriza, više je suprotstavljenih strana, precjenjuju se i podcjenjuju vlastite i tuđe mogućnosti.

Sve to ostavlja tragove i na produkciji i na glumi, a usred svega toga traju građevinski radovi: pravi se mala scena. Dosadašnji ravnatelj Boris Svrtan, inicijator gradnje, vjerojatno će drugom morati prepustiti da je “pusti u rad”…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:58