HISTRIONI

Ovogodišnja Najhistrionka je Dajana Čuljak, a Najhistrion je Zlatko Ožbolt

Dajana Čuljak
 

 Biljana Blivajs/Cropix
Nagrađeni su glumci iz predstave "Svoga tela gospodar", Dajana Čuljak za ulogu Rože, a Zlatko Ožbolt za ulogu Jure Brezovića

Nagrade Najhistrion za 2022. godinu sinoć su dodijeljene u Histrionskom domu.

Ovogodišnja Najhistrionka je Dajana Čuljak.

Iako joj je uloga Rože u histrionskoj predstavi "Svoga tela gospodar" tek druga uloga ostvarena u histrionskoj družini, odglumila ju je odlično. Za ulogu Rože već je nagrađena Bobijevom nagradom na 11. Bobijevim danima smijeha, a prije nešto više od tri tjedna za istu je ulogu proglašena i najboljom glumicom hrvatskog glumišta za proteklu godinu.

Dobitnik nagrade Najhistrion za 2022. godinu Zlatko Ožbolt histrionski je doajen. Na histrionskim je daskama od 1987. godine, glumio je čak u dvanaest histrionskih predstava. Nagrađen je za ulogu Jure Brezovića – Amerikanca u predstavi "Svoga tela gospodar".

Nakon dodjele nagrada, histrionska je publika imala priliku uživati u još jednoj izvedbi predstave "Svoga tela gospodar" Slavka Kolara, u režiji Damira Lončara.

image

dodjela nagrade

Nagrada Najhistrion utemeljena je 1993. godine, na inicijativu kolumnista "Večernjeg lista" Miljenka Mitrovića.

Ocjenjivački sud ove godine činili su, uz već spomenutog Miljenka Mitrovića, i Ankica Dobrić, glumica i Najhistrionka, te Zlatko Vitez u svojstvu umjetničkog i organizacijskog ravnatelja Glumačke družine Histrion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:53