POSEBAN EKSPERIMENT

Nina Violić i Livio Badurina izvode eksperiment inspiriran predavanjima fizičara Richarda Feynmana u predstavi koja gostuje u Berlinu

Nina Violić i Livio Badurina izvode eksperiment inspiriran predavanjima fizičara Richarda Feynmana

 /Press
Nagrađivana dramska predstava „Zbilja“ zagrebačkog HNK-a na gostovanju u Berlinu

Nakon međunarodnog početka sezone Hrvatskoga narodnog Kazališta u Zagrebu s dramskim gostovanjem portugalske predstave „Pendulum“, višestruko nagrađivana predstava „Zbilja“ Tomislava Šobana gostuje 24. i 25. rujna u Berlinu.

Predstava u kojoj glumi nacionalna prvakinja Nina Violić te prvak Drame zagrebačkog HNK-a Livio Badurina održat će se u Međunarodnom kulturnom centru ufaFabrik uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

image

Nina Violić i Livio Badurina izvode eksperiment inspiriran predavanjima fizičara Richarda Feynmana

/Press

„Zadovoljstvo nam je što ćemo s predstavom „Zbilja“ gostovati u Berlinu i predstaviti se međunarodnoj publici ovim dramskim eksperimentom koji nudi nešto drugačije od uobičajenog repertoara HNK u Zagrebu“, rekla je ravnateljica Drame zagrebačkog HNK-a Tena Štivičić.

„Zbilja“ je nagrađena i kao najbolja predstava na Marulićevim danima 2024. u Splitu, a Nina Violić za ovu je ulogu dobila i nagradu Marul za najbolje glumačko ostvarenje. Na 48. Danima satire Fadila Hadžića Livio Badurina dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu, a Tomislav Šoban za režiju.

image

"Zbilja" je nagrađena i kao najbolja predstava na Marulićevim danima 2024. u Splitu

/Press

Nina Violić i Livio Badurina u predstavi izvode eksperiment inspiriran predavanjima fizičara Richarda Feynmana u kojemu fizikalne zakone stavljaju u kontekst društvenih konvencija i ljudskih sudbina. Konstelacije likova koje kreiraju otvaraju različite mogućnosti interpretacije vremena i prostora u kojem igraju. Predstava je praizvedena 15. listopada 2023. u prostoru Tonske dvorane HNK u Zagrebu.

image

nacionalna prvakinja Nina Violić te prvak Drame zagrebačkog HNK-a Livio Badurina

/Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 13:24