ROĐENDANSKA PORUKA

Najbolji Šubić Zrinjski špotao Hrvate: Kao ‘propali‘ novinar i uspješni pjevač molim Vas jedno...

Proslavio je 39. rođendan i kao bivši novinar iskoristio priliku da ukaže na neke česte pravopisne greške

Trenutno najbolji Nikola Šubić Zrinjski u zemlji, prvak Opere zagrebačkog HNK, bariton Ljubomir Puškarić, jučer je proslavio 39. rođendan koji je iskoristio da na društvenim mrežama kao bivši novinar ukaže na neke česte pravopisne greške koje Hrvati rade.

- Hvala svima na čestitkama! I molim Vas da poštujete gramatička pravila, čuvajte naš hrvatski jezik. Sibilarizacija je komplicirana možda, ali nije teško... Kao “propali” novinar i uspješni operni pjevač molim Vas da u dativu riječi “liga” ne koristite “lizi” nego “ligi” - na to sam užasno alergičan... Živjeli!!! - napisao je Puškarić kojeg smo slušali i gledali na proslavi Dana državnosti ispred HNK zajedno s tenorom Tomislavom Mužekom i sopranisticom Lanom Kos.

Puškarić se inače skromno izrazio, on, naime, nije, kako je napisao, propali novinar nego je njegovo srce između praćenja sportskih terena i operne pozornice izabralo ovo drugo, a vjerojatno bi jednog dana opet mogao medijski pratiti kakav nogometni klub, da poželi. Puškarić je inače rođen na isi dan kada je 1971. godine u Parizu preminula rock legenda, frontmen The Doorsa Jim Morrison.

image
Ljubomir Puškarić

Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:44