POČELO GLASANJE

'NAGRADA PUBLIKE' BEZ SKANDALA Utjecajno kazališno priznanje ostalo bez 'bodljikave' kategorije

 Julio Frangen
Ovogodišnji odabir laureata započeo je prvim krugom glasanja, u kojem mogu sudjelovati svi posjetitelji, a dobitnici će biti poznati 19. studenoga

Novost ovogodišnje 'Nagrade Publike', koju priređuje Teatar.hr, jest da među kategorijama koje podvlače crtu pod proteklu kazališnu sezonu više nema 'najprecjenjenije predstave godine' i 'skandala godine'. Potonju titulu, podsjetimo se, prošle je godine osvojilo Ministarstvo kulture.

Kad je gotovo jedini način da kazalište dobije prostor u tzv. mainstreim medijima onaj da proizvede neki skandal, posve je besmisleno to još i nagrađivati, obrazložila je ovu izmjenu Nora Krstulović, urednica portala Teatar.hr, koji slijedom izbora čitatelja dodjeljuje godišnju 'Nagradu Publike' za postignuća u izvedbenim umjetnostima.

U prvom krugu glasanja kazališna publika putem interneta predlažu nominacije u deset kategorija - predstava godine, izvođač godine, izvođačica godine, redatelj / koreograf godine, najbolji novi tekst, nezavisno kazalište godine, festival godine, osoba godine, događaj godine i razočaranje godine.

Ovogodišnji odabir laureata započeo je jučer u 12 sati prvim krugom glasanja, u kojem mogu sudjelovati svi posjetitelji, a dobitnici će biti poznati 19. studenoga na ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati u Tvornici kulture.

>>> FOTOGALERIJA Dodjela 'Nagrada publike' 2014.

U tjednu dodjele nagrada organiziran je niz posebnih programa, ali i izvedbe nominiranih predstava, sve ne bi li ga učinio "najkazališnijim tjednom u godini".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:43