FESTIVAL U KEREMPUHU

Na Danima satire ‘Ja od jutra nisam stao‘, ‘Joj Hrvati!‘ i druge najbolje hrvatske komedije

Predstava ”Ja od jutra nisam stao”
 Kerempuh/Promo
Zbog slovenskih epidemioloških mjera ipak neće nastupiti SNG Maribor s predstavom “Potpuni stranci” niti SNG Nova Gorica s “Realistima”

U subotu 12. rujna u Satiričkom kazalištu Kerempuh počinje festival 44. Dani satire Fadila Hadžića, u sklopu kojeg će publika sve do 26. rujna imati prilike uživati u najkvalitetnijim satiričnim i komediografskim predstavama iz Hrvatske.

Zbog nedavno pooštrenih epidemioloških mjera Republike Slovenije, na 44. Danima satire, javljaju iz Kazališta Kerempuh, ipak neće nastupiti najavljeni SNG Maribor s predstavom “Potpuni stranci”, koja je trebala otvoriti ovogodišnji festival, niti SNG Nova Gorica s “Realistima”, prošlogodišnjom pobjedničkom predstavom, koja je bila planirana za zatvaranje.

Festival će stoga otvoriti predstava “Flex” Ivana Penovića u koprodukciji KunstTeatra i Umjetničke organizacije Punctum, a na zatvaranju Dana satire i svečanoj dodjeli nagrada nastupit će Maja Posavec uz pratnju benda.

U sklopu ovogodišnjeg programa festivala, osim zagrebačkog KunstTeatra, predstavit će se još nekoliko nezavisnih kazališta: zagrebačka Luda kuća s kabaretom “Joj Hrvati!” autora i redatelja Ivana Đuričića, PlayDrama iz Splita s predstavom “Dijete našeg vremena” po tekstu Ivane Vuković te glumac Dražen Šivak u virtuoznoj monodrami “Mistero Buffo” Darija Foa nastaloj u koprodukciji Grupe i Triko Cirkusa Teatra.

Domaćin Dana satire, Satiričko kazalište Kerempuh, izvest će predstave “Bilježnica Robija K.”, inspiriranu kultnom satiričnom kolumnom Viktora Ivančića, te predstavu “Ja od jutra nisam stao” autorice Une Vizek.

Iz Dubrovnika dolazi omiljeni kazališni komad “Kate Kapuralica” Vlaha Stullija u produkciji Kazališta Marina Držića koji je, iako nastao početkom 19. stoljeća, briljantna i aktualna pučka komedija na temu siromaštva.

Zagrebački HNK gostovat će na Danima satire s autorskim projektom Bobe Jelčića “Tri sestre”, a na kraju natjecateljskog dijela festivala dolazi predstava “Lepurica” u produkciji splitskog HNK, zapravo adaptaciji “Pigmaliona” Bernarda Shawa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:37