HNK U ZAGREBU

LJUBAV, SNOVI I VIDEO-IGRE Teoretičar Alfie Bown posljednji je gost ove sezone Filozofskog teatra

Alfie Brown
 YouTube
 

ZAGREB - Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu kao posljednjeg gosta svojeg programa Filozofski teatar prije ljetne stanke najavljuje, u nedjelju 2. lipnja, jednog od najuzbudljivijih suvremenih teoretičara Alfieja Bowna, a tema njegova gostovanja bit će ljubav, snovi i video-igre.

Kako se ističe u najavi, nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca, posljednje izdanje Filozofskog teatra nastavit će se na ton psihoanalize i kritičke teorije.

Bown je autor nekoliko zapaženih knjiga kao što su "The Playstation Dreamworld" i "Enjoying it: Candy Crush and Capitalism", koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena - od video-igara do programiranja emocija, od rasta tzv "alt-right" pokreta do uloge tehnologije.

S domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarat će o "ljubavi, snovima i video-igrama", stoji u najavi.

Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, Bown je trenutno profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Pored akademskog posla, objavljuje za časopise kao što su Guardian, Paris Review i New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:45