KAZALIŠNI AMATERI

Lanjski pobjednici ponovno najbolji, Igor Ružić izabrao Teatar Gaudeamus za državni festival

 Jan Humski

Jubilarni 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), najveći i najdugovječniji festival zaljubljenika u daske koje život znače, završen je sinoć svečanom dodjelom nagrada, među kojima je četiri vrijedne podijelilo šest finalista izabrano u jakoj konkurenciji od rekordno prijavljenih 45 kazališnih komada.

Stručni žiri, u sastavu redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović i kazališnog kritičara Andrije Tunjića, najvažniju za najbolju predstavu u cjelini dodijelilo je Gospođici Juliji Augusta Strindberga u režiji Christiana Jalzečića, umjetničkog voditelja ErKaVea, također lanjskog pobjednika FZKA-a, s predstavom Sluškinje, koja je doživjela izvrstan prijam kod publike diljem zemlje.

Nagradu za najboljeg glumca i glumicu osvojili su Veno Parašilovac i Danijela Evđenić za uloge Vedrana i Dore u predstavi Ako se vratimo na početak u izvedbi kazališne družine Pluton, dok je nagrada za najbolji autorski tekst otišla u ruke Domagoju Topiću za predstavu Hej, i ja sam tu u izvedbi dramskog studija Sesvete.

Igor Ružić, kazališni kritičar i selektor 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji će biti održan u Pazinu od 20. do 22. svibnja i Vodicama od 27. do 29. svibnja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava Scene na sceni u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

---

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 08:30