BOŽIĆ BEZ ORAŠARA

Korona je u zagrebačkom HNK spustila kazališni zastor čuvenom baletu ‘Orašar‘ do kraja ove sezone

 Darko Tomas/Cropix
‘Briga za zdravlje naših baletnih umjetnika nam je u prvom planu‘, javljaju iz HNK

Tužna vijest stigla je iz zagrebačkog HNK - korona je ugasila čak i "Orašara".

Ovih blagdana nećemo moći uživati u čuvenom baletu u koreografiji i režiji Vladimira Malakhova kao niti u prepoznatljivoj čarobnoj glazbi ruskog genija Petra Iljiča Čajkovskog.

image
Darko Tomas/Cropix

- Zbog epidemiološke situacije koja nam ne dopušta izvođenje kompleksnijih scensko glazbenih formi Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu do daljnjega neće prikazivati predstavu "Orašar". Iznimno nam je žao da u prosincu gledatelji neće moći uživati u jednoj od naših najgledanijih predstava, ali briga za zdravlje naših baletnih umjetnika nam je u prvom planu - javljaju iz zagrebačkog HNK.

Veliki je to gubitak za HNK jer, podsjetimo, za ulaznicama za čuveni balet svake godine u prosincu nastane prava pomama. Većina se inače rasproda u jednom danu, a redovi su znali biti poduži.

image
Darko Tomas/Cropix

HNK bi na izvedbama ovog baleta uvijek bio popunjen do zadnjeg mjesta. Posebno su uvijek bili oduševljeni mališani koji bi razdragano pljeskali i nestrpljivo pratili avanture Klare i Orašara dok se uz pomoć igračaka bore s miševima, a božićno drvce i kamin odjednom rastu naočigled.

image
Darko Tomas/Cropix

Balet "Orašar" za Zagrepčane je postao simbol božićnih blagdana, a sada mu je korona spustila kazališne zastore.

- U idućem razdoblju gledateljima ćemo ponuditi Adventske programe. Nadamo se da ćemo iduće godine božićne praznike dočekati u zdravlju i uz omiljenog "Orašara" - ističu iz HNK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:02