NIZ PREMIJERA

Kazalište Kerempuh predstavilo sezonu 2021./2022., novu promotivnu kampanju i pretplatu

 Admir Buljubasic/Cropix
U novoj sezoni kazalište Kerempuh prvi put uvodi i pretplate na svoje najpopularnije i najprodavanije repertoarne predstave

Satiričko kazalište Kerempuh predstavilo je novu sezonu 2021./2022. te veliku promotivnu korporativnu kampanju koju pokreće početkom rujna, uz uvođenje sezonske pretplate na svoje najpopularnije repertoarne predstave.

“Kampanju pod nazivom 'Svi putevi vode u Kerempuh', nastalu prema scenariju dramaturginje Jelene Kovačić, osmislili smo proljetos, ohrabreni jenjavanjem broja zaraženih, što nam je dalo nadu da će gledalište na jesen biti otvoreno u punom kapacitetu. To zasad još nije slučaj, no vjerujemo da će se uz sve veću procijepljenost situacija dodatno poboljšati. U svakodnevnoj pak komunikaciji s gledateljima otkrili smo da velik dio javnosti uopće nije upoznat s činjenicom da su kazališta svo ovo vrijeme otvorena, kao i to da su mnogi vjerni gledatelji u proteklih godinu dana izgubili naviku odlaska u kazalište odnosno izbjegavaju zatvorene prostore zbog straha od zaraze, iako je poznato da se niti jedan gledatelj u niti jednom kazalištu nije zarazio. Imajući sve to na umu, željeli smo ovom akcijom potaknuti i ohrabriti što veći broj ljudi na povratak u kazalište", pojasnila je Stela Stazić Telebuh, voditeljica marketinga, prodaja i promidžbe kazališta Kerempuh.

U novoj sezoni kazalište Kerempuh prvi put uvodi i pretplate na svoje najpopularnije i najprodavanije repertoarne predstave, kako bi vjernoj kazališnoj publici omogućilo značajne popuste pri kupnji ulaznica, uz mnoge druge pogodnosti. Pretplatnici mogu odabrati pretplatu A ili B, od kojih svaka obuhvaća ulaznice za pet kazališnih predstava po atraktivnoj cijeni od 250 kn.
Upis pretplate traje od 7. rujna do 8. listopada 2021., a moguće ju je kupiti online ili na blagajni kazališta.

Redatelj Krešimir Dolenčić predstavio je prvu Kerempuhovu ovosezonsku premijernu predstavu “Darian – Hrvatski kralj samopomoći” Dine Vukelić, praizvedba koje će se održati 10. listopada.

“Dislocirana u blisku budućnost, ova predstava, s raskošnom glumačkom podjelom predvođenom Borkom Perićem u naslovnoj ulozi, distopijska je satira naše pretjerane, svim nedaćama, samoćom i pandemijom pogođene svakodnevice. U atmosferi kaosa i rasula otuđenog društva, ali i instant-utjehe blještavilom popkulture i zvijezdama, mozaičnim showovima i lakim sadržajima, nesretan narod spas i smisao traži u svome guruu, neiskvarenom i vanjskim svijetom neokrznutom Darianu, nehotičnom kralju samopomoći”, rekao je Dolenčić.

Novu sezonu kazalište Kerempuh nastavlja premijerom predstave “Razbijeni vrč” Heinricha von Kleista u režiji Lee Anastazije Fleger, koju je predstavila dramaturginja predstave Nikolina Rafaj: “Predstava u središte postavlja korupciju i posljedično razočaranje u sudski proces, secirajući društvo i državnu vlast. Težnja za postavljanjem ovog teksta, uz njegovu aktualnost, proizlazi iz sveprisutnosti činjenice kako oko nas i dalje šeću oslobođeni krivci, utišane žrtve, kao što se i na većinu takvih slučajeva okreće glava, a trenutna se utjeha pronalazi u mislima poput moglo je i gore.”

Posljednji u nizu premijernih predstava slijedi autorski projekt Nikole Zavišića i Dore Golub, radnog naziva “Maša u plamenu strasti”.

“Dramaturško – redateljski koncept predstave koja se bavi fenomenom tzv. ljubića u središte radnje postavlja suvremenu junakinju zvanu Maša, strastvenu konzumenticu popularne kulture u ranim tridesetim godinama života. Bježeći od svakodnevice okrutnog ekonomskog i ljubavnog tržišta na čijim se planovima nikako ne snalazi, Maša se opsesivno unosi u zaplete filmskih romantičnih komedija i ljubavnih romana, sve dok izmišljeni likovi ne probiju fikcionalni okvir, izravno sudjelujući u njezinoj stvarnosti. Otvarajući prostor za parodiju podcjenjivačkog i elitističkog odnosa dominantne kulture spram tzv. ženskih žanrova, ova će komedija svoje uporište ipak pronaći u glavnoj preokupaciji većine ljubavnih romana i romantičnih komedija - borbi jedne mlade žene za svoj ljubavni happy end unatoč surovoj stvarnosti”, predstavio nam je svoj projekt autor i redatelj Zavišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:16