KAZALIŠNE NAGRADE

Gavellina predstava ‘Naš razred‘ te glumci Enes Vejzović i Natalija Đorđević nagrađeni u Sarajevu

Nagrađena predstava

 Hrvoje Zalukar/
Nagrada ‘Avazov zmaj‘ za najbolju predstavu otišla je pak predstavi ‘Bez portfelja‘ Gradskog pozorišta Podgorica

6. međunarodni festival "Dani Jurislava Korenića" iz Sarajeva je Završen, a među laureatima se našlo i zagrebačko Gradsko dramsko kazalište "Gavella". Njegova predstava "Naš razred" dobila je nagradu "Dragan Jovičić" za najbolju predstavu. Trijumfirali su i glumci iz spomenute predstave. Enesu Vejzoviću (Vladeku) dodjeljena je nagrada "Žan Marolt" za najboljeg glumca, dok je kao najbolja glumica prepoznata Natalija Đorđević za ulogu Rahelke.

Nagrada "Avazov zmaj" za najbolju predstavu otišla je pak predstavi "Bez portfelja" Gradskog pozorišta Podgorica nastaloj prema tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Branislava Mićunovića.

"Predstava ‘Bez portfelja‘ u sebi nosi istinsku teatarsku magiju, u isto vrijeme publiku nasmijava do suza i potiče je na promišljanje o tome kako zaista žive ljudi na ovim prostorima, što im je potrebno za sreću i i kako je doseći", rekla je Larisa Sarajlić-Ramović, urednica rubrike Kultura u listu Dnevni avaz. te članica stručnoga žirija.

Nagrada „Jurislav Korenić” za najbolju režiju otišla je u ruke Vasila Hristova za predstavu „Demoni” Narodnog pozorišta Bitola. Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Marku Petroviću Njegošu za predstavu „Bez portfelja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:07