NOVI FESTIVAL

FOTO: SHAKESPEAREOV ROĐENDAN U DUBROVNIKU Krenusov 'San ljetne noći' na Lovrijencu

 Michel Sevel
U glumačkoj i producentskoj ulozi je Filip Krenus, prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe

U prva tri dana izvedbe Shakespeareove predstave 'Sna ljetne noći' na engleskom jeziku u Dubrovniku ulaznice su bile razgrabljene, što je dalo vjetar u leđa debitanskoj sezoni projekta Midsummer Scene. Radi se o novom dubrovačkom festivalu koji od 21. do 28. lipnja prikazuje uprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na engleskom jeziku u idealnom ambijentu dubrovačke tvrđave Lovrijenac. U glumačkoj i producentskoj ulozi je Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe. U predstavi nastupa i engleski glumac Dominik Golding, poznat po ulozi u popularnom tv-serijalu Downton Abbey.

"Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli cast ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni", izjavio je redatelj Gary Wright.

Na ovaj se način Dubrovnik priključio brojnim destinacijama u proslavi 450. obljetnice rođenja slavnog engleskog pisca Williama Shakespearea. Festival Midsummer Scene pripremljen je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:31