POVRATAK IZ RUSIJE

Evo kako naša balerina pleše najpoznatiji balet s kolegama iz Brazila, Španjolske, Japana, Mađarske, Engleske...

Anamarija Marković

 Neja Markicevic/Cropix
Anamarija Marković školovala se u Sankt Peterburgu, na Vaganovi i ovo je prvi put da pleše Španjolski ples u Labuđem jezeru

Solistica Baleta zagrebačkog HNK Anamarija Marković (23) koja se nakon Gornjogradske gimnazije i zagrebačke Škole klasičnog baleta usavršavala na glasovitoj ruskoj Vaganovi u Sankt Peterburgu, gdje je i diplomirala, nedavno je oduševila publiku na društvenim mrežama kratkim isječkom iz svoje kreacije španjolske princeze iz "Labuđeg jezera" koju ove sezone pleše prvi put. Reprize baleta Petra Iljiča Čajkovskog trenutačno su na repertoaru nacionalne kuće.

- Veliki je to užitak, pogotovo što mi španjolski štih osobno karakterno leži, a i dečki su odlični partneri. Sa mnom plešu u Španjolskom plesu Mađar, Japanac, Brazilac, Britanac. Čak i Španjolac s Britancem u alternaciji. Dakle, Balint Rauscher, Hyuma Gokan, Taiguara Goulart, Adam Harris i Arnau Velasquez Rodriguez. Imamo još predstave do kraja tjedna i nadam se da će publika guštati - govori balerina i o iznimno dotjeranoj muškoj formaciji koja je prati.

Anamarija Marković pleše i formacije labudova u kreaciji Vladimira Malakhova prema Mariusu Petipau, a u "Orašaru" je Klara i Šećerna vila". Na španjolskoj "epizodi" u "Labuđem jezeru" čestitala joj je i nacionalna prvakinja baleta Almira Osmanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 10:21