FILIP FILIPOVIĆ

Ekskluzivno: Mladi tenor iz Hrvatske ide na audiciju za Metropolitan!

Filip Filipović

 Tomislav Kristo/Cropix
Naš 26-godišnji pjevač dobio je drugu nagradu na natjecanju na kojem je bilo 900 talenata iz cijelog svijeta

Njemačka sopranistica Ann-Kathrin Niemczyk pobijedila je na 41. međunarodnom pjevačkom natjecanju Hans Gabor Belvedere koje se održalo u Dortmundu.

No drugo mjesto osvojio je hrvatski tenor, 26-godišnji zagrebački Caruso, solist zagrebačkog HNK Filip Filipović, dok je treće mjesto osvojio španjolski tenor Kevin Jose Simerilla Romero. Medijsku nagradu dobio je bas bariton Neven Crnić iz BiH.

- Drugom nagradom na natjecanju izborio sam pravo na odlazak na audiciju za operni studio Metropolitan opere, za sezonu 2024./2025. No nakon objave nagrade javljaju mi se i s drugih strana- rekao je za Jutarnji list Filip Filipović koji večeras nastupa na svečanosti Dana Državnosti u HNK.

Publika i kazalište nadaju se da će ovaj izniman pjevač s veličanstvenim talijanističkim kvalitetama u glasu ostati bar još godinu, dvije u Zagrebu, ili da se sutra neće odvojiti potpuno od hrvatskih pozornica.

U kvalifikacijama u 53 grada diljem svijeta, na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 900 mladih talenata. Njih 135 predstavilo je svoje vještine u završnim krugovima u njemačkom gradu Dortmundu. Došli su iz više od 40 država sa svih kontinenata. "Razina finalista ove je godine bila vrlo visoka, a za žiri nimalo lak zadatak", rezimirali su organizatori.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:05