PODVLAČENJE CRTE POD KAZALIŠNU SEZONU

Dvije 'Ane Karenjine' nominirane za godišnju nagradu publike

 Bruno Konjević / Cropix
Za izvođačicu godine nominirane su Senka Bulić, Sandra Lončarić Tankosić, Edina Pličanić, Ivana Roščić i Nina Violić

Više od trideset tisuća glasova kazališne publike odlučilo je o nominacijama za ovogodišnje Teatar.hr Nagrade publike , koje će biti dodijeljene 21. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture, a prethodit će joj, 10. studenoga, velika humanitarna akcija u javnost dosad nepoznatom prostoru HNK Zagreb.

Imena nominiranih za Teatar.hr Nagrade publike, godišnja priznanja za postignuća u izvedbenim umjetnostima, objavljena su danas u zagrebačkom HNK nakon mjesec dana prvog kruga glasanja, a o pobjednicima će odlučiti publika u drugom krugu glasanja koje traje do 20. studenog.

Teatar.hr, koji ove godine obilježava 15 godina postojanja, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu 10. studenoga organizira dobrotvornu prodajnu izložbu u dosad za javnost nedostupnom prostoru podzemnog hodnika zagrebačkog HNK.

Prihod od prodaje eksponata namijenjen je organizaciji dolaska djece iz domova za nezbrinutu i ugroženu djecu Zagreba i Zagrebačke županije na blagdansku predstavu u samom HNK, dječju operu ‘Ivica i Marica’ 18. prosinca, kao i razgled kazališta ispred i iza kulisa pod vodstvom ansambla predstave.

"Veselimo se projektu u kojem ćemo s Teatrom.hr otvoriti za javnost takozvani 'tunel' u našem teatru te organizirati dobrotvornu izložbu za onu publiku koja najčešće nije u prilici posjećivati našu kuću. Želja mi je da HNK bude otvoreno kazalište, koje će svojim programom, ali i svojim akcijama, pa i novim načinima komunikacije, privlačiti najrazličitiju publiku i tako postati mjesto važno ne samo u umjetničkim, već i u društvenim rasporedima našega grada", rekla je intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč.

Od 170 domaćih premijernih produkcija izvedenih u protekloj sezoni, pet nominiranih predstava koje će se natjecati za ovogodišnju Nagradu publike su dramska produkcija „Ane Karenjine“ HNK Osijek, ali i isti komad u baletnoj produkciji HNK Zagreb, predstava 'Dream of Life' kazališne skupine Hotel Bulić, ZKM-ov „Hamlet„ i „Tri sestre“ iz Gavelle.

FOTO: ANA KARENJINA UOČI PREMIJERE Pogledajte probu slavnog baleta u HNK

Među brojnim kategorijama, za izvođače godine nominirani su Guilherme Gameiro Alves, Dražen Čuček, Ozren Grabarić, Krešimir Mikić i Stipe Kostanić, a za izvođačicu godine Senka Bulić, Sandra Lončarić Tankosić, Edina Pličanić, Ivana Roščić i Nina Violić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:13