HNK Ivana pl. Zajca

Četiri tisuće gledatelja na predstavama riječkog HNK na Kreti

Otello riječkog HNK na gostovanju u Heraklionu

Opera i Balet riječkog HNK u grčkom su Heraklionu gostovali s operom "Otello" i baletno-plesnom predstavom "Plamteća voda"

Prepunu dvoranu "Andreas i Maria Kalokairinou" protresao je pljesak izvođačima Verdijeve opere "Otello" u izvedbi HNK Ivana pl. Zajca, prenijeli su lokalni mediji na Kreti.

Opera i Balet riječkog HNK u grčkom su Heraklionu gostovali s operom "Otello" i baletno-plesnom predstavom "Plamteća voda". Sve su izvedbe riječkog HNK na Kreti bile rasprodane, osim jedne, kažu u riječkom teatru. Riječke programe je tijekom četiriju dana u Heraklionu vidjelo četiri tisuće gledateljica i gledatelja.

"Nakon što je u finsku Savonlinnu krajem srpnja otputovalo više od 100 djelatnica i djelatnika riječkog HNK, u Heraklion na Kreti putovalo nas je više od 130. Samo na dva gostovanja u Finskoj i Grčkoj predstave jednog hrvatskog nacionalnog kazališta vidjelo je više od 13.000 gledateljica i gledatelja, a od svibnja ove godine putovali smo na više od 20 destinacija u Hrvatskoj i inozemstvu", ističe Marin Blažević, intendant riječkog HNK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:27