NOVI IZAZOV

J. K. Rowling piše scenarij za film po udžbeniku iz Hogwartsa

To će biti prvi u planiranoj seriji filmova po knjizi i njezinom autoru Newtu Scamanderu
 AFP

J. K. Rowling debitirat će i kao scenaristica filma, i to o sporednom junaku iz serijala o Harryju Potteru, autoru knjige “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”, inače udžbeniku koji dobivaju učenici u Hogwartsu.

To će biti prvi u planiranoj seriji filmova po knjizi i njezinom autoru Newtu Scamanderu, a radnja će biti smještena u New Yorku, 70 godina prije priče o Harryju Potteru.

Rowling je, kako prenosi Telegraph, na svom Facebook profilu napisala: “Sve je počelo kad su mi iz Warnera Brosa došli s prijedlogom da pretvorimo tu knjigu u film. Ideja mi se učinila zabavnom, ali ideja da neki drugi autor oživljava Newta Scamandera, navodnog autora ‘Čudesnih zvijeri’, bila mi je teška, jer jako sam zaštitnički nastrojena prema njemu”. Dodala je i kako je fanovima poznato da je čak jedan od svojih najdražih likova serijala, Lunu Lovegood, udala za Scamanderovog unuka, Rolfa. Objasnila je kako film nije zamišljen ni kao uvod ni kao nastavak Harryja Pottera, već kao ekstenzija svijeta čarobnjaka. Prijevod “Čudesnih zvijeri i kako ih naći” objavljen je u izdanju Algoritma. Dio prihoda od prodaje bio je namijenjen projektima koji pomažu najsiromašnijim i najugroženijim ljudima i nerazvijenim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:22