DONOSIMO PREMIJERU

Zvijezde Jinxa i TBF-a udružile snage i stvorile Babu Yagu, originalan projekt koji osvaja specifičnim humorom

Saša Antić, Marco Grabber i Jadranka Ivaniš Yaya

 PROMO
Prvi singl ‘Baterije‘ naći će se na albumu prvijencu ‘Musaka‘, koji izlazi u listopadu 2023. i imat će 12 raznolikih pjesama

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz benda Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera. Njihov prvi singl "Baterije", koji izlazi ovoga petka pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, zarazna je i energična pjesma koja donosi novi zvuk na scenu i zasigurno će biti jedan od najvećih ljetnih hitova.

Kroz vizual koji prati album također se pojavljuje i troje animiranih likova pod imenima Yaga, Buendi i Gibber, koji će kroz cijelu seriju spotova ispričati cijelovitu priču o Babi Yagi, počevši s najavnim, prvim videospotom "Baterije".

Novitet će se naći na albumu prvijencu "Musaka", na kojem je svestrani trojac malo po malo radio posljednje tri godine na relaciji Split - Zagreb. Objavit će ga u listopadu 2023. i javnosti kroz njega prezentirati ukupno 12 raznolikih pjesama.

Cijela priča oko Babe Yage pokrenula se sasvim slučajno, suradnjom oko jedne pjesme koja će se naći na ovom long play izdanju. Upravo će se kroz nadolazeću "Musaku", koju s nestrpljenjem želimo čuti, slušatelji moći uvjeriti koliko je trojac kliknuo te kako ih je najviše povezao dobar i specifičan smisao za humor, što se već može osjetiti kroz najavni singl.

Vrijedi podsjetiti kako su Saša Antić, kao jedan od najoriginalnijih hrvatskih tekstopisaca svih vremena, najpoznatiji po radu s grupom TBF, i talentirani Marco Grabber uvelike prisutni na glazbenoj sceni, dok je Yaya iz Jinxa imala podužu pauzu od nekog konkretnijeg glazbenog stvaralaštva. Yaya, koja se posljednje desetljeće više bavila drugim oblicima umjetnosti, zasigurno je jedan od najprepoznatljivijih vokala u regiji, a sad se u novom glazbenom projektu pojavljuje u pravom sjaju. Marco Grabber povratkom u Hrvatsku okupio je najbolje glazbenike te pjevače i tek krenuo na svoj put stvaralaštva na materinjem jeziku.

Glazbeni smjer čitavog projekta je šarolik, pa tako prvi singl ima utjecaja country glazbe dok se kasnije priča pretače do brojnih drugih žanrova - rocka, tropicala, trip hopa, latina...

Na najavnom singlu "Baterije" sudjelovali su vrhunski glazbenici iz regije: Ivan Arnold, Senad Šuta, Robert Pikl, Krešimir Tomec te Irena Giorgi. Glazbu potpisuje Marco Grabber, tekst je napisao Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber. Singl "Baterije" pronađite na svim streaming servisima od petka, 30. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:22