GLAS JEDNE ERE

ZAMISLI... John Lennon bi danas imao 75 godina

 Getty
Putem Twittera svojeg pokojnog kolege iz slavnog benda sjetio se i bubnjar Ringo Starr, koji je u 2 sata ujutro u Velikoj Britaniji prenio svoju rođendansku čestitku

Yoko Ono, udovica slavnog Beatlesa Johna Lennona obilježila je njegov 75. rođendan ranije ovoga tjedna pokušajem obaranja svjetskog rekorda u oblikovanju najvećeg znaka mira pomoću ljudskih tijela u Central Parku u New Yorku.

Dvije tisuće ljudi se okupilo tim povodom u impresivnom pokušaju, iako rekord nije oboren jer je za taj poduhvat bilo potrebno više od pet tisuća ljudi.

John Lennon preminuo je u prosincu 1980. u New Yorku, gdje ga je s četiri metka u leđa ubio suludi ubojica Mark David Chapman koji je i danas iza rešetaka.

Johnu Lennonu za rođendan: Znak mira u Central Parku u New Yorku

Yoko Ono svake godine putuje na islandski otok Videy blizu Reyjkavika, gdje pali 'Imagine Peace Tower', sagrađen 2007. u čast Johnu Lennonu. Toranj se pali 9. listopada i gasi 8. prosinca, na dan kada je ubijen.

Putem Twittera svojeg pokojnog kolege iz slavnog benda sjetio se i bubnjar Ringo Starr, koji je u 2 sata ujutro u Velikoj Britaniji prenio svoju rođendansku čestitku Johnu i uz poruku mira i ljubavi pozdravio Yoko i Seana Lennona.

Povodom Lennonovog rođendana britanski Guardian iz arhiva je izvukao snimku Paula McCartneya u kojoj se prisjeća odnosa sa svojim starim prijateljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:31