BOŽIĆ DOLAZI...

Zaboravite na Mariah Carey, vesele božićne singlove izbacili su i naši glazbenici, poslušajte ih!

Tonči Huljić, Mariah Carey, Domenica
 Profimedia/Press/kolaž
Pandemija je zaustavila koncerte, pa su se naši glazbenici zatvorili u studije i bacili na snimanje božićnih pjesama

Božić 2020., sada nam je svima jasno, bit će drugačiji nego prije. No, da nešto ipak ostane po starom pobrinuli su se glazbenici koji su za nadolazeće blagdane spremili neobične božićne duete.

image
Tonči Huljić i Marko Tolja
Press

Nakon Tončija Huljića i Marka Tolje, koji su publiku osvojili skladbom "Od Božića do Božića", stižu nam Cambi i Roko Blažević u duetu.

U pjesmi "Božić nam dolazi" Juri Nikoliću, Jošku Tranfiću, Luki Čuliću i Sandru Gerbecu pridružio se naš posljednji predstavnik na Eurosongu, Roko Blažević.

image
Roko Blažević
Press

Pjesma koja je nastala još 2016. godine dugo je tražila svoj put od autorice Jelene Buče, članice grupe The Frajle koja potpisuje tekst i glazbu u suradnji s Vladimirom Uzelcem, da bi naposljetku završila u rukama ovog splitskog vokalnog sastava. Za aranžman je zaslužan mladi producent Hrvoje Domazet, a toplu božićnu videopriču režirao je Milan Latković i smjestio u kaštelansku Villu Maremonti.

Osim njih, Neno Belan ove blagdane u naše domove donosi božićni singl "Božićna". Pjesmu autorski potpisuje Dominik Zrilić, a tekst Dorotea Perović. Čaroliju Božića, toplinu doma, radost rođenja malog djeteta i blagdansko slavlje u pjesmi su uz Nenu upotpunile članice zagrebačkog Pjevačkog studija Mozartine. Pjesma je nastajala dugo, sâm Dominik pisao ju je pune tri godine.

Svoju prvu božićnu pjesmu ovog je tjedna predstavila 28-godišnja Domenica Žuvela.

- Moja prva blagdanska želja ove godine dogodila se nešto ranije, prije nekoliko mjeseci, kada sam zaželjela božićnu pjesmu. Tu želju podijelila sam s mojom Hanom Huljić, koja me nakon samo jedne šetnje nazvala i rekla da već ima pjesmu u glavi. Zajedno s bratom Ivanom Huljićem je napravila tekst, a istu večer smo shvatile da je to ta pjesma. Jedino što nas je mučilo bilo je hoćemo li stići sve realizirati ove godine, odnosno prije ovog Božića, ili ćemo morati sve ostaviti za nagodinu, ali se na kraju sve nekako poklopilo kako treba – otkrila je Domenica kako je nastala njezina nova pjesma “Medenjak”.

Spot za ovu pjesmu snimljen je u Gorskom kotaru, a za njegovu ekranizaciju zaslužan je Danijel Galić. Domenica je u ovom spotu, pak, u ugodnom, domaćem ležernom izdanju.

image
Domenica
Danijel Galic

- Nadam se da će vam pjesma ugrijati srce jednako kao što je meni, da ćemo ju sljedeće godine pjevati zajedno na svim božićnim koncertima, a da ćemo ovo vrijeme provesti odgovorno uz najbliže - rekla je Domenica.

image
Domenica
Danijel Galic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:57