NOVE REGIONALNE SNAGE HIP-HOPA

WHO SEE Popularni crnogorski hip-hop duo premijerno u Zagrebu

Na pozornici će i osječki Kandžija s beogradskim Bvana Herbalajzerom - udruženi pod nazivom Bvandžija - predstaviti zajednički album "Dvojezična ploča"

Trebala su čak tri izdanja da Who See konačno dođu do Zagreba, a njihovo prvo gostovanje pogurat će veliki hype koji ih prati posljednje vrijeme kao i vrlo zanimljiva ekipa koja će im se prodružiti na stageu – Kandžija, Bvana, Krešo Bengalka i Žuvi.

Duo kojeg sačinjavaju Dedduh i Noyz nastao je prije deset godina na liniji Herceg Novi – Kotor. Prvi album, “Sviranje kupcu”, objavili su 2007. i ulovili interes regionalne hip hop scene. Veću pažnju publike i medija dobivaju drugim izdanjem, “Krš I drača” iz 2012. na kojem su se našli veliki hitovi “Reggaeton Montenegro” i “Nije preša”, a koji su bendu donijeli nagradu za MTV Best Adria Act. Prava diverzija izvedena je godinu kasnije kad je grupa s pjesmom “Igranka” bila crnogorski predstavnik na Euroviziji, a nedavno je objavljen njihov treći album “Nemam ti kad”.

Sean Price na albumu

“Nemam ti kad” sadrži 14 pjesama od kojih je kao prvi singl predstavljena “Dinamida”, a kao drugi upravo naslovna “Nemam ti kad” u kojoj se bendu pridružila rap legenda Sean Price. Od ostalih gostiju na albumu se pojavljuju Kendi, Random, Baby Dooks, Maat Bandy i Kid Rađa.

"Kad smo počinjali raditi rap prije 15 godina, sve je krenulo iz zabave i igre, ne znajući da će se cijela priča nastaviti do današnjeg dana. Kao i tada, i danas sve to smatramo igrom i ne prestajemo eksperimentirati i tražiti taj naš zvuk. Ipak, može se čuti da je ovaj album i produkcijski, a i tekstovima i temama ozbiljniji od predhodna dva, jer ti nemamo kad k'o nekad” – kazao je Noyz povodom izlaska novog albuma.

'Dvojezična ploča'

Uz Who See pozornicu Tvornice kulture okupirat će dva popularna hip-hopera iz Hrvatske i Srbije - osječki Kandžija i beogradski Bvana Herbalajzer – udružena pod nazivom Bvandžija koji će predstaviti zajednički album "Dvojezična ploča".

Jug Hrvatske predstavljaju Krešo Bengalka i Žuvi, dva splitska MC-a koji su nedavno izbacili debitantski album “Brokva” dostupan kao besplatni download.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:04