STIŽU U HRVATSKU

White Lies pridružuju se programu INmusic festivala #15 u lipnju 2021.

Harry McVeigh (White Lies)
 Gonzales Photo/joe Miller/Avalon Editorial/Profimedia
Londonska post-punk trojka novo je pojačanje glazbenog spektakla koji će se već tradicionalno održati na zagrebačkom Jarunu

White Lies su 2007. godine oformili Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pjesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda Fear of Flying. Album prvijenac "To Lose My Life..." izdaju u siječnju 2009. i on odmah zasjeda na prvo mjesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obilježiti eksplozivan početak karijere - 'To Lose My Life' i 'Farewell to the Fairground'.

Početkom 2011. godine White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje "Ritual", u 2013. uslijedio je "Big TV" te "Friends" u 2016. godini. Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja, White Lies svoj peti studijski album "Five" izdaju početkom 2019. uz odličan prijem publike i kritike. Prepoznatljiv vokal Harryja McVeigha, koji mnogi uspoređuju s Ianom Curtisom, i posljedične usporedbe White Liesa s Joy Divisionom, Interpolom i Editorsima, za White Lies trojac nisu uvijek adekvatne - momci će češće istaknuti Talking Headse, The Secret Machines i The Cars kao svoje najveće glazbene utjecaje.

Jedno je sigurno, White Lies su kroz pet odličnih studijskih izdanja u svega deset godina stvorili zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil, kao i naklonost publike diljem svijeta svojim klupskim nastupima, ali i festivalskim gostovanjima na Glastonburyju, Coachelli, Isle of Whiteu, Rock Werchteru i mnogim drugim.

White Lies se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killersa, Becka, Deftonesa, Nick Mason's Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian i Gogol Bordello u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021. godine.

Festivalske ulaznice za INmusic festival #15 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusica od 21. do 23. lipnja 2021. godine.

image
White Lies
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 01:53