DENIS KATANEC

Vodeći kantautor underground scene nastupa sutra u zagrebačkom Tres Chicu: ‘Ima glas na kojeg se nije lako naviknuti!‘

Denis Katanec

Profilirao se proteklih godina kao jedna od vodećih figura underground zagrebačke scene.

Osebujni domaći kantautor Denis Katanec profilirao se proteklih godina kao jedna od vodećih figura underground zagrebačke scene.

Pokretač je bendova Felon, DK Okanagan LTD te recentne Klinike Denisa Kataneca. Iza sebe ima album "Jasno, nečujno, a suviše glasno" (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata "Sveska bijednih I", "Sveska bijednih II" i "Sveska bijednih III", solo album “Pejotl”, "Sve moje Laurie" sa bendom DK Okanagan LTD, te četiri albuma sa Klinikom: “Nikta Zorja”, “Rode”, "Jada Jada" i najnoviji “Kao Zao Kor”.

Sutra će nastupiti u zagrebačkom cafe baru Très Chic cafeu u Vlaškoj ulici. Dolazi na samo u funkciji glazbenika, već i sugovornika.

Posjetitelji će moći poslušati njegov razgovor sa zagrebačkim piscem Svenom Popovićem, a teme će biti karijera, njegovi bendovi, glazbena scena, uzori, rakija, Srećko i zemlje Trećeg svijeta. Nakon razgovora slijedi i kratki nastup, a organizatori posjetiteljima poručuju da ponesu maramice.

U srijedu 20. rujna od 20 sati možete poslušati kantautora za kojega je glazbeni kritičar Jutarnjeg Aleksandar Dragaš rekao da ima glas na koji se zaista nije lako naviknuti.

Da zagrebački kantautor Denis Katanec pjeva upola dobro koliko zanimljivo piše pjesme, njegova bi Klinika imala kandidata za album godine, mišljenje je Dragaša o Katanecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:30