WARDRUNA U SUSJEDSTVU

VIDEO: Stiže prvorazredna nordijska atrakcija nastala na temeljima skandinavske povijesti, norveške i islandske izvorne glazbe te drevnog pisma rune

Wardruna
 Espen Winther
 

Wardruna, koja se već dulje vrijeme nameće kao prvorazredna nordijska atrakcija koja nam donosi magični zvuk sjeverenoeuropskog folka te jedinstveni audio-vizualni doživljaj, plijeni pozornost gdje god da dođe. U prilog tome ide i činjenica da su im koncerti redovito rasprodani mjesecima unaprijed - tako je bilo i proljetos u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Bend je 2002. godine oformio Einar Selvik, multiinstrumentalist kojemu je velika strast bila proučavanje skandinavske povijesti, norveške i islandske izvorne glazbe te drevnog pisma rune.

Na tim temeljima, koristeći tradicionalne instrumente, počeli su stvarati pjesme u duhu neo-folka.

Prvi album "Runaljod - Gap Var Ginnunga" objavljen 2009. godine početak je trilogije zasnovane na drevnim runama i poganskim ritualima koji su povezani, dok je na drugom izdanju iz 2013. "Runaljod - Yggdrasil" u velikoj mjeri zastupljen zborski izričaj. Vjetar u leđa te svjetsku popularnost Wardruni je donijela suradnja s planetarno poznatom TV serijom "Vikinzi", u kojoj se Einar Selvik našao i (snašao) u glumačkoj ulozi.

Trilogiju su zaokružili 2016. godine albumom "Runaljod - Ragnarok". Poslijednji, akustični album objavili su krajem 2018. pod nazivom "Skald".

Ukoliko svoje ulaznice niste uspjeli osigurati na vrijeme za zagrebački koncert ili pak želite još jednom doživjeti Wardrunu uživo, imate to priliku učiniti na beogradskom koncertu, 07. svibnja 2020. u Sava Centru.

Ulaznice su u prodaji putem Ticketvisiona i online na www.tickets.rs po cijeni od: 245 kuna (3900 RSD) /225 kuna (3590 RSD) /200 kuna (3200 RSD) i 180 kuna (2900 RSD).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:46