'SOLO-ELECTRIC' REGIONALNA TURNEJA

VIDEO: PIONIR AMERICANE VEČERAS U ZAGREBU! Steve Wynn se vraća u klub Močvara na još jedno druženje

 promo foto

Nakon posljednjeg nastupa s Chrisom Cacavasom u klubu Žedno uho u Klovićevim dvorima 2013. godine, dragi gost Steve Wynn se 30.10. vraća u klub Močvara na još jedno druženje s zagrebačkom publikom.

Domaćoj publici dobro znan Steve Wynn je američki kantautor, jedan od pionira americane, koji glazbenu karijeru započinje krajem 70-ih u bendu The Suspects u kojem upoznaje pjevačicu Kendru Smith s kojom kasnije osniva The Dream Syndicate, bend koji americani daje poznati specifičan pečat koji i danas ima. Izlaskom istoimenog EP-a 1982. godine, koji je vrlo zapaženo prošao kod publike i kritike, stiče jaku bazu fanova koja Wynna vjerno prati još od 1989. kada The Dream Syndicate prestaje s djelovanjem.

Na prvom samostalnom albumu "Kerosene Man" 1990. sudjeluju Mark Walton (Dream Syndicat), Johnette Napolitano (Concrete Blonde), D. J. Bonebrake (punk band "X"), Howe Gelb (Giant Sand) i Steve Berlin (Los Lobos), a već 1992. godine na drugom albumu "Dazzling Display" i Peter Buck (R.E.M.).

Krenuvši u beskompromisnu samostalnu karijeru, držeći se van mainstreama, Steve Wynn život potpuno posvećuje glazbi što rezultira s preko 30 grupnih i samostalnih studijskih izdanja i preko 150 koncertnih nastupa godišnje. Danny & Dusty, Gutterball, Australian Blonde, Steve Wynn and the Miracle 3, Smack Dab, The Baseball Project (s članovima R.E.M.-a) te ponovo okupljeni The Dream Syndicate su samo neki od bendova koji pokazuju sav talent i veličinu ovog glazbenog genijalca.

U okviru "solo-electric" regionalne turneje Steve Wynn će posjetiti Beograd (28.10.), Novi Sad (29.10.) i Zagreb (30.10.).

Zagrebački sastav Svemir ima iza sebe dva albuma, "Svemir" kojeg su izdali u jesen 2012. i "Tako jako" koji je izašao ponovno na jesen 2014-te. Oba su albuma bila vrlo hvaljena od kritike i pojavila su se na mnoštvu top lista najboljih godišnjih albuma na portalima, blogovima ili radijskim emisijama koje prate nezavisnu glazbu u regiji.

Svemir, koji je počeo kao dvojac, tada već prepoznate kantautorice Zvonke Obajdin i gitariste Roberta Kanizsaia, s vremenom se razvio u punokrvni bend s pet članova, koji svojim zvukom pokriva široku paletu utjecaja, od akustike, folka, bluesa, power popa, te još cijelog niza žanrova čiji amalgam često pokriva ta neuhvatljiva odrednica "americana".

Iako bend već radi na trećem albumu, ne prestaju s koncertnom aktivnošću a izvještaji s njihovih nastupa često ističu da je svirka Svemira energična i prožeta burnim emocijama.

Satnica: 20:00 vrata, 21:00 SVEMIR, 22:00 STEVE WYNN

Upad u pretprodaji: 45 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 60 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 08:20