NOVE GLAZBENE POSLASTICE

VIDEO: HNK U VAŠEM KVARTU Nakon opernih arija na Zrinjevcu, u Travnom i Martićevoj ulici, nestrpljivo se iščekuje spektakl u Vrbanima

 Mara Bratoš
 

Nakon Zrinjevca, Travnog i Martićeve, slijede nove poslastice u organizaciji HNK Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba, a u sklopu projekta HNKu vašem kvartu. .

Naime, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, mogu osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

I s takvom misijom HNK je svojim sugrađanima već treći put darovao mali operni spektakl na otvorenome: prvisu put u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu nastupili solisti Opere, Lana Kos i Ljubomir Puškarić. Potom su u Travnom, kod Mamutice, na platou kod KUC Travno pjevali operni solisti Ivana Lazar i Ozren Bilušić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto. Naposljetku, u nedjelju 10. svibnja, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić i nacionalna prvakinja Opere Dubravka Šeparović Mušović uz pratnju Helene Borović na klaviru priredile su mali operni spektakl u zagrebačkoj Martićevoj ulici. Mnogi su građani, poštujući pravila preporučena razmaka, uživali su u izvedbama opernih arija.

Stanovnici centra Zagreba i prolaznici mogli su poslušati poznate arije opera i opereta: Hatzeovu Serenadu, Bizetovu Habaneru iz opere Carmen, Puccinijev O mio babbino caro, ariju Laurette iz opere Gianni Schicchi, Bizetov Seguidille, iz opere Carmen. Offenbachovu Barcarollu, duet Juliette i Nicklaussa iz opere Hoffmanove priče, Gershwinov Summertime, uspavanku Clare iz opere Porgy i Bess, Kalmanov Heia, in den Bergen, čardaš Sylve iz operete Kneginja čardaša...

Mara Bratoš

Sljedeći nastup u sklopu projekta HNK u vašem kvartu, koji seveć nestrpljivo iščekuje, organizira se 13. svibnja u 20 sati u Vrbanima, u parku kod shopping centra Point, na adresi Rudeška cesta 169 A. Uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića pjevat će prvakinja Opere Ivana Lazar i prvak Opere Davor Radić.

Mara Bratoš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:16