PRIJATELJI U NEVOLJI

VIDEO: DAMON ALBARN NASTUPA UŽIVO SA SIRIJSKIM NACIONALNIM ORKESTROM Gorillaz je 2010. bio prvi britanski bend koji je svirao u Damasku

 Reuters
Albarnov projekt Gorillaz je 2010. bio prvi britanski bend koji je svirao u sirijskom glavnom gradu Damasku

Lider britanskog benda Blur Damon Albarn nastupit će uživo sa sirijskim nacionalnim orkestrom na posebnom koncertu koji će se održati u Londonu 25. lipnja. Orkestrom će ravnati Issam Rafea, a najavljeno je da će se koncertu u okviru Albarnovog projekta Africa Express pridružiti i drugi gosti.

'Sirijski nacionalni orkestar za arapsku glazbu' prvi je put svirao s Albarnom 2008. u opernoj kući u Damasku, a mogu se čuti i u pjesmi 'White Flag' benda Gorillaz.

Albarnov projekt Gorillaz je 2010. bio prvi britanski bend koji je svirao u sirijskom glavnom gradu Damasku, a koncert su održali u utvrđenoj palači iz 11. stoljeća. Zajedno su iste godine odradili turneju koja je obuhvatila Siriju, Libanon, Europu i Sjevernu Ameriku.

Dirigent i mnogi članovi orkestra zbog rata u Siriji izbjegli su iz svoje zemlje i ovom prilikom će se ponovno okupiti u punom sastavu.

Damon Albarn nedavno je za doprinos glazbi odlikovan ordenom reda britanskog imperija (OBE), koji se dodijeljuje za postignuća u umjetnosti i znanosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 17:16