KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA 'JESEN'

VEČER ISKRENIH ŽENSKIH EMOCIJA Luce na koncertu Sare Renar

 Marko Mihaljević
Sara Renar, arhitektica, ponekad čak i manekenka, sama potpisuje sve tekstove i glazbu za svoje pjesme

Posebna gošća, u ulozi predizvođačice na koncertu Sare Renar u Tvornici kulture 26. rujna bit će izuzetno talentirana mlada kantautorica Luce.

Javnosti se Luce predstavila krajem svibnja pjesmom “Možda mi”, za koju potpisuje glazbu, dok iza teksta stoji Ines Prajo poznata po suradnji s Meritasicama, Massimom i Jelenom Radan, a za aranžman i produkciju je zaslužan Zvonimir Dusper - Dus.

Luce je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja, kako kaže, se hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi, te u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića.

Skladbe minulih vremena

U sklopu nastupa u Tvornici kulture predstavit će svoj drugi single “Krug”. Pjesma je nastala u suradnji s Vinkom Ergotićem s kojim potpisuje glazbu i tekst, a koja se stilski i žanrovski naslanja na “Možda mi”. "Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikad vratiti. Ovom prilikom se zahvaljujem Sari Renar, čiji rad iznimno cijenim, što me pozvala da budem uvod u njezinu koncertnu promociju albuma te sam sigurna kako će to biti večer iskrenih ženskih emocija”, rekla je Luce.

Odlične recenzije albuma i koncerata Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Sara, inače arhitektica, ponekad čak i manekenka, sama potpisuje sve tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca” u izdanju Aquarius Recordsa.

Sara Renar izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njen album “Djeca”, u ovogodišnjem izdanju Porina nominiran za najbolji debitantski album 2013. godine, obuhvaća pjesme koje su doživjele aranžmanske promjene od rocka, bluesa i trip hopa, pa čak do jazza, zahvaljujući suradnji s Matijom Dedićem.

Na svojim posljednjim koncertima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Pazinu i Varaždinu Sara Renar predstavila je pjesme sa prvijenca i single “Ljubav” u suradnji s Barbarom Munjas. Uživo je prate Luka Geček, Zdeslav Klarić i Anže Kristan, s kojima će svirati i na zagrebačkom koncertu 26. rujna, kada će promovirati svoj novi album “Jesen”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 06:09