DEČKI Z BLOKA

‘Vakula više nije jedini‘: Evo kako je Zrinko Ogresta postao protagonist trap folk pjesme

Zrinko Ogresta

 Livio Andrijic/Cropix
‘Eto da doživim da sam postao sadržajem nepoznatih mi repera‘, komentirao je redatelj

Filmski redatelj Zrinko Ogresta završio je u reperskoj pjesmi s dominantnim zvukom festivala u Guči i natjecanja za prvu trubu Dragačeva.

"Dečki Z Bloka" u trap folk pjesmi "Shiki Baba ft. Kuma Shika" nabrajaju filmove, brendove, ljude, pa kažu: "Vrag nosi Pradu, nosi Louis Vuitton/ krokodilke, kožni remen - piton!/fensi bijelo odijelo u dvorištu Dijana/ moj kotač se vrti oko svijeta i nazad/ Crvena prašina - Zrinko Ogresta/ Euro Black Nation - doma nema mjesta/ Kočani Orkestar - L‘Orient Est Rouge/rest in peace Nedžo, zauvijek moj si drug".

"Eto da doživim da sam postao sadržajem u pjesmi meni nepoznatih repera. Vakula više nije jedini", uz smijeh je komentirao redatelj.

Film "Crvena prašina" je na Festivalu hrvatskoga filma u Puli ‘99. osvojio Zlatnu arenu za režiju, scenarij, epizodnu mušku ulogu, montažu i nagradu publike.
Ma 56. Mostra internazionale uvršten je u službeni program, a osvojio je i tri Grand prixa - na 15. međunarodnom festivalu u Haifi, na Med film u Rimu u studenom 1999. te na World Festu u Houstonu, SAD, iste godine. U filmu igraju Josip Kučan, Ivo Gregurević, Slaven Knezović, Sandra Lončarić, Kristijan Ugrina i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:02