ZAGREBAČKO KULTURNO LJETO

UŽIVO NA BUNDEKU Nakon trijumfa u MSU-u, grupa Chui i Jazz orkestar HRT-a nastupit će ponovo zajedno

Ponovno sljubljivanje jednog od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni trojca Chui i Jazz orkestra HRT-a, dogodit će se u utorak 11. srpnja s početkom u 21 sat! Ovoga puta dupkom punu i dva dana zaredom rasprodanu dvoranu Gorgona MSU-a, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella zamijenit će Ljetnom pozornicom Bundek na kojoj će nastupiti u sklopu novog izdanja ZgKUL - Zagrebačkog kulturnog ljeta!

Koncert na Ljetnoj pozornici Bundeka donijet će "presjek" sva tri dosadašnja albuma od kritike i publike hvaljenog trojca Chui koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock 'n' rollom ( ''Chui'' , ''The Second Arrival'' i ''Third Sun From the Stone''; sva tri objavljena za Dancing Bear) odnosno njihovih ukupno osam skladbi za ovu prigodu "preodjevenih" u nove jazz aranžmane pod paskom šefa dirigenta "jazzera" Andreasa Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza te Luke Žužića koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

Dva ranije spomenuta, iznimna i rasprodana koncerta Chuija i Jazz orekstra HRT-a održana su u ožujku ove godine te su ubrzo nakon toga od mjesečnika Cantus proglašeni za ''jazz koncert godine''. Druga večer koncerta je snimljena te je za jesen ove godine najavljen i izlazak studijskog materijala.

Valja spomenuti i to da se, također, u ožujku ove godine Chui udružio s legendarnom divom Josipom Lisac, koja slavi 50. obljetnicu karijere, pjesmom 'Tebi putujem', koja je ubrzo popraćena i videospotom u režiji Radoslava Jovanova Gonza.

Ulaz na koncert je slobodan!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:52