ČETIRI DANA PROGRAMA

Uskoro počinje Exit: Evo koji su najjači aduti jednog od najpoznatijih europskih festivala

Exit festival

Festival se ove godine održava od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu

Višestruko nagrađivani EXIT festival ove se godine održava od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Glazbeni događaj koji je prošloga ljeta reanimirao globalnu festivalsku industriju, okupio više od 180.000 posjetitelja tijekom četiri dana i tradicionalno privukao pažnju internacionalnih medija poput Billboarda i Varietyja, koji su ga proglasili povijesnim događajem, EXIT se ove godine vraća s najjačim programom dosad.

Kao jednog od svojih najjačih aduta ističu Calvina Harrisa, jednog od najuspješnijih DJ-a i producenata svih vremena, koji će upravo na ovogodišnjem EXIT-u prvi put nastupiti u Srbiji.

Višestruko nagrađivani glazbeni superstar i headliner Glavne bine jedno je od najvećih imena u povijesti Exita, kojega je magazin Forbes šest godina zaredom stavio na prvo mjesto liste najplaćenijih DJ-eva u svijetu, sa zaradom većom od 300 milijuna dolara.

image

Calvin Harris

Pored 118 nominacija, megauspješni producent, pjevač i tekstopisac dobitnik je čak 32 prestižne glazbene nagrade, uključujući Grammy, Billboard, MTV i Brit Award.

Calvin Harris poznat je po obaranju rekorda i postavljanju standarda - njegove pjesme imaju impresivnih 35 milijardi streamova, a ovoga ljeta na Petrovaradinsku tvrđavu donosi najveće svjetske hitove među kojima su "Summer", "This Is What You Came For" (ft. Rihanna), "One Kiss" (ft. Dua Lipa), "How Deep Is Your Love" (ft. Disciples), "Giant" (ft. Rag'n'Bone Man) i mnoge druge.

Za one koji su veći obožavatelji rocka, tu je Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds. Njihovi intenzivni i glasni nastupi, koji donose snažne emocije i karizmu, uvijek su više od običnog koncerta, a nerijetko i od same glazbe. Nick Cave slovi kao utjelovljenje rock'n'rolla, osoba koja je duboko utjecala na povijest popularne kulture i njezina najveća dostignuća, s gotovo 50 godina aktivne karijere, od kojih skoro 40 upravo s grupom The Bad Seeds.

image

Zagreb, 210622.
Nastup Nick Cavea na In Music festivalu.
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

CROPIX

Jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih bendova u svijetu, predvođen svestranim umjetnikom i rock propovjednikom Nickom Caveom, zagrmjet će s Glavne bine festivala u petak, 8. srpnja.

Uz dvojicu velikana, na Glavnoj bini nastupit će i Iggy Azalea, australska hip hop diva koja je osvojila svijet. Multitalentirana glazbenica iza sebe ima višestruka priznanja, među kojima su American, Billboard, MTV, People's Choice i Teen Choice glazbene nagrade, kao i četiri Grammy nominacije.

image

Iggy Azalea

promo

Njezini čuveni hit singlovi "Fancy" i "Problems" obišli su planetu, a 2014. godine zauzeli prva dva mjesta Billboardove Hot 100 liste, čime je izjednačila rekord koji su držali Beatlesi. Australska reperica je na to odgovorila: "Radije bih bila Rolling Stones" i pokrenula lavinu nakon koje je, upravo megahitom "Fancy", postala ženska hip-hop izvođačica s najdužim broj jedan singlom u povijesti, rušeći sve predrasude i postajući uzor i inspiracija brojnim djevojkama i ženama.

James Arthur, pop, R&B i soul pjevač, osvojio je svijet kad je 2012. godine pobijedio na britanskom X Factoru, a u ovom trenutku broji više od pet milijardi pregleda i streamova na digitalnim platformama.

Vrsni tekstopisac i pjevač najljepših balada osvojio je vrh britanske top liste emotivnom interpretacijom pjesme "Impossible", a uslijedili su veliki hitovi poput "Say You Won't Let Go", "Train Wreck" i "Naked" i LP izdanja "James Arthur", "Back from the Edge" i "You".

Ove godine James na EXIT dolazi s četiri albuma iza sebe, uključujući i prošlogodišnji "It'll All Make Sense in the End" - koji se, kao i svaki prethodni, našao među prva tri albuma na vodećim top listama - i donosi najemotivniji zvuk na Glavnu festivalsku binu.

I ove godine, tradicionalno, mts Dance Arena tijekom četiri večeri EXIT festivala postaje epicentar elektronske glazbene scene.

Jedan od najposebnijih susreta s EXIT ljudima ove godine imat će apsolutne zvijezde, ukrajinski DJ dvojac ARTBAT, jer će imati završni set na mts Dance Areni i cijelom festivalu.

Kolosalni plesni podij i ovoga ljeta osvajaju i zaštitnici techna, DJ-evi i producenti Adam Beyer i Enrico Sanguliano u zajedničkom setu, virtuoz elektronske glazbe Stephan Bodzin sa svojim autentičnim live nastupom, predstavnica house zvuka, modna ikona i aktivistkinja Honey Dijon, predvodnik svjetske scene i produkcijiski genij Maceo Plex, zatim Blond:ish koja donosi odličan house zvuk, jedan od trenutno najtraženijih techno producenata Reinier Zonneveld, mladi Britanac sa zavidnom karijerom, glazbenim znanjem i svestranim pristupom dance glazbi Denis Sulta, predstavnica nove generacije talijanske techno scene Anfisa Letyago, članovi uglednog Afterlife labela - duo Mathame, kao i slovenska house DJ-ica u usponu Brina Knauss.

Umjetničku notu elektronskoj glazbi dat će jedinstveni izvođač Satori i svestrani multiinstrumentalist i live performer Monolink, dok će zajednički set s briljantnim techno zvukom donijeti kraljica palestinske scene, jedinstvena Sama' Abdulhadi i ANNA, koja je svjetsku scenu osvojila dolaskom iz Brazila.

image

Sama Abdulhadi

Dolazi i svježe i već jako uspješno ime tech housea Mochakk, lokalni predstavnik Aftelife labela Coeus, snage će u odličnom driving techno stilu udružiti Eli Brown i Ilija Djokovic, koji će svirati zajednički set, a stiže i još jedan predstavnik domaće scene koji je izašao iz njezinih okvira - Space Motion.

Na obližnjoj, kultnoj No Sleep Novi Sad pozornici nastupit će DJ Tennis, Dax J, Adana Twins, Andhim, Hector Oaks, Stephan Jolk, SHDW & Obscure Shape, Indira Paganotto i mnogi drugi, koji sa sobom donose atmosferu klubova Watergate i Fabrik Madrid, maestralnih hard techno partija Possession i duh utjecajne izdavačke kuće Life and Death.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:43