IMAO JE 71 GODINU

Umro je Gary Rossington, zadnji izvorni član Lynyrd Skynyrda: Pamti ga se kao gitaristu iz kultnih rock himni

Gary Rossington

 Suzanne Cordeiro/Afp
‘Gary je sada sa svojom Skynyrd braćom i obitelji na nebu i lijepo svira, kao što uvijek čini‘, kažu iz benda

Gitarist Gary Rossington, posljednji preostali originalni član američkog rock benda Lynyrd Skynyrd, umro je u nedjelju u dobi od 71 godine, priopćio je bend.

Rossington je bio jedan od osnivača rock grupe poznate po rock himnama "Sweet Home Alabama", "Freebird", "Simple Man"...

"S najdubljim suosjećanjem i tugom obavještavamo vas da smo danas izgubili našeg brata, prijatelja, člana obitelji, tekstopisca i gitarista, Garyja Rossingtona", napisao je bend na Facebooku.

"Gary je sada sa svojom Skynyrd braćom i obitelji na nebu i lijepo svira, kao što uvijek čini", dodaje se.

Bend nije objavio uzrok smrti, ali Rossington je imao niz problema sa srcem, uključujući hitnu operaciju srca 2021., prema objavi grupe u to vrijeme.

Rossington je rođen 1951. u južnoj državi Floridi i osnovao je prvu postavu Lynyrd Skynyrda 1964. s bubnjarom Bobom Burnsom i basistom Larryjem Junstromom.

Gitarist je preživio nekoliko teških nesreća 1970-ih, uključujući tešku prometnu nesreću 1976. i zloglasnu zrakoplovnu nesreću 1977. u kojoj su poginula tri člana benda.

Grupa se raspala nakon smrti pjevača Ronnieja Van Zanta, gitarista Stevea Gainesa i prateće pjevačice Cassie Gaines u toj nesreći, ali se vratila 1987. s novim članovima, uključujući Van Zantovog mlađeg brata, Johnnyja, kao glavnog vokala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:29