PROMOVIRA NOVI ALBUM

U zagrebački Boogaloo stiže trance legenda Paul Van Dyk, po ovom hitu svi ga se jako dobro sjećaju

Paul van Dyk

 /Press
Van Dyk prvi je DJ koji je 2003. nominiran za Grammy, i jedan od velikana zbog kojih je 90-tih elektronska glazba ušla u mainstream

Nisam ništa novoga naučio kuhati, ako na to mislite, objasnio je nedavno Paul van Dyk, sad već legendarni njemački trance DJ kad su ga pitali kako je tijekom pandemije preživio dvije pune godine bez nastupa uživo.

Kuhao možda nije, ali streamao je tonu nove (i stare) glazbe, virtualno, od kuće, kroz svoje Sunday Sessions setove u koje je uživo uključivao fanove s cijele planete, ali i redovite Vonyc Sessions kojih je dosad natukao gotovo devet stotina.

Pandemija je otad prošla, trajno ili privremeno, a PvD se kao i ostale DJ zvijezde vratio nastupima uživo, pa njegovi Sunday Sessions poput onog s praznog stadiona Borussije Dortmund ostaju na You Tubeu i SoundCloudu kao trajni dokument vremena. Otad je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj- na Zrću, svojevrsnoj korona free zoni u ljeto 2021, a lani i na Future Scope festivalu na Jarunu, gdje mu je nastup donekle poremetila kiša koja je stala u posljednji tren prije njegovog izlaska na stage. Skupilo se zbog toga nešto manje fanova nego inače (na Sea Staru u Umagu je primjerice 2018. bez problema napunio Main stage), ali svejedno je pošteno odradio svoj dvosatni set kao uvod u show Maura Picotta.

Ovog puta Van Dyk se vraća u zagrebački Boogaloo gdje ga se uvijek dočekuje s euforijom,a support mu daju naš GO CUT te DJ Damien.

Paula Van Dyka ne treba previše najavljivati. Uz Ferryja Corstena, Tiësta, Armina van Buurena i druge jedan od europskih trance velikana, svojedobno Mixmagova osoba godine, a od ranih devedesetih jedan je od najzaslužnijih za proboj trancea u mainstream.

image

Paul van Dyk

Killed With Kindness/

Godinama je zaredom, ranih dvijetisućitih, bio proglašavan za najboljeg DJ-a svijeta, a nastupao je, između ostalog, pred stotinama tisuća ljudi na berlinskom Love Paradeu, kad je taj open air bio najveći na planeti. Prvi je DJ koji je 2003. nominiran za Grammy, a dan danas mu kao najveći hit ostaje trance himna "For an Angel". Dosad je izdao desetak više ili manje uspješnih studijskih albuma, a njegov se ‘End of Summer Essential Mix‘ iz 1999. godine još uvijek smatra za jedan od najboljih chill out trance setova ikad emitiran u toj kultnoj emisiji BBC1 radija.

U Zagreb dolazi u sklopu svoje Off the Record turneje kojom promovira novi album, prvi u svojevrsnoj trilogiji koja će sadržavati i On the Record i The Record albume s nešto žešćim zvukom u budućnosti.

Puno se toga u svijetu trancea, ali elektronske glazbe promijenilo od ere u kojoj je Van Dyk žario i palio na svom vrhuncu, ali jedno nije- u Zagrebu je uvijek dočekivan s oduševljenjem, pa je tako svoju publiku ovdje proglasio za najiskreniju na svijetu.

Nastup u Boogaloo je zakazan za 10. veljače, a karte se (još uvijek) mogu nabaviti preko Entrio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:22