MIDNIGHTS

U samo 24 sata Taylor Swift ‘pomela‘ streaming platformu svojim novim albumom: ‘Učinili ste nešto zadivljujuće‘

Taylor Swift

 Screenshot YouTube
Album naslovljen "Midnights" sadrži trinaest pjesama koje ponešto govore o unutarnjem svijetu autorice, mračnog je tona i osobniji

Nakon što je u petak objavljen novi album Taylor Swift, ni samo dvadeset i četiri sata kasnije Spotify je objavio da je album prikupio najviše streamova u jednom danu u povijesti platforme.

Reagirajući na vijest, oduševljena Taylor Swift je napisala: "Kakvu sam sreću imala da ste napravili nešto ovako nevjerojatno", te zahvalila obožavateljima što su "učinili nešto zadivljujuće".

Album naslovljen "Midnights" sadrži trinaest pjesama koje ponešto govore o unutarnjem svijetu autorice, mračnog je tona, bitno osobniji, pripovijeda o problemima s kojima se suočava generacija kojoj pripada.

Kazala je da je "Anti-Hero", prvi singl s albuma, vjerojatno njezina najdraža pjesma i da je krajnje osobna. Govoreći o albumu, inspiraciji i temama s kojima se na njemu bavi, rekla je da se boji gubitka bliskih osoba te da joj je bitan dojam koji ostavlja na obožavatelje i javnost.

Na novom albumu Taylor Swift surađivala je i kći Lennyja Kravitza, Zoë Kravitz. Suautorica je prve pjesme na albumu, a snimila je i bek vokale za istu.

Taylor Swift je album opisala kao priču o "trinaest neprospavanih noći razasutih kroz moj život" i "putovanje kroz užase i slatke snove."

"Živog može biti mračan, zvjezdan, oblačan, zastrašujući, naelektriziran, vruć, hladan, romantičan ili usamljen", dodaje dalje.

Nije slučajno da je na albumu trinaest pjesama, jer Taylor Swift vjeruje da je trinaest broj koji joj donosi sreću i igra bitnu ulogu u njezinu životu.

Rođena je trinaestog prosinca, trinaestogodišnjakinja je postala na petak trinaesti, njezina prva pjesma imala je uvod od trinaest sekundi. "I svaki put kad bih osvajala nagrade sjedila sam ili na trinaestom sjedalu ili u trinaestom redu ili u redu ozančenom slovom M, a slovo M je trinaesto slovo abecede", govori uvjerena da to ima dublje značenje.

Ovo je deseti album trideset dvogodišnje Taylor Swift. Velika inspiracija za njega bio joj je dečko Joe Alwyn. Njihov odnos drži daleko od očiju javnosti, makar o njemu puno piše u svojim pjesmama. Otkrila da je pjesma "Lavender Haze" inspirirana vezom s Alwynom i potrebom da odbace tračeve, pisanja tabloida, da ignoriraju taj svijet.

Na glazbenoj je sceni Taylor Swift od tinejdžerskih dana. Za vrijeme korona pandemije objavila je "Folklore" i "Evermore" koji su napravljeni u indi-folk stilu, a poslije toga izdala je i dvije verzije ranijih albuma "Fearless" (Taylor‘s Version) te "‘Red" (Taylor‘s Version).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:34