U čast rock zvijezde

U Parizu otvorena ulica Rue David Bowie, na rođendan omiljenog glazbenika koji je umro prije osam godina

Ulica se nalazi u 13. pariškom arondismanu na lijevoj obali grada. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN/AFP)

 Stephane De Sakutin/Afp
Ulica se nalazi u 13. pariškom arondismanu na lijevoj obali grada, Posrijedi je nova ulica, duga oko 50 metara, nastala u sklopu velikog preuređenja te četvrti.

U Parizu je otvorena ulica nazvana po Davidu Bowieju, prva takva u svijetu. "Rue David Bowie", nazvana po jednom od najutjecajnijih i najprodavanijih glazbenika 20. stoljeća, nalazi se u 13. pariškom arondismanu na lijevoj obali grada.

Posrijedi je nova ulica, duga oko 50 metara, nastala u sklopu velikog preuređenja te četvrti. Bowie, koji je umro 10. siječnja 2016. od raka jetre, danas bi slavio 77. rođendan. Pariz je imao manje važnu ulogu u Bowiejevu životu od Londona, Berlina i Los Angelesa, ali je francuska avangardna kazališna kultura utjecala na njegov vizualni stil.

Bowie još uvijek ima kultnu sljedbu u Francuskoj, gdje fan klubovi poput "Bowie France" prodaju robu, organiziraju koncerte i konvencije koje privlače tisuće ljudi i gdje cover bend "Bowie Reloaded" puni čak i velike dvorane. Među onima koji su govorili na svečanom otvaranju ulice bila je i modna dizajnerica Agnes B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:09