VAŽNA PORUKA REGIJI

Tri žene u zagrljaju ispod hrvatske, crnogorske i srpske zastave: Jače od svih podjela i granica!

Marko Edge
Cilj Ada Divine Awakening festivala je, između ostaloga, osnaživanje žena kroz oslobađanje od vjekovne krivice i potčinjenosti

Misija EXIT festivala još od osnivanja bila je razbijanje granica u nama i oko nas, povezivanje mladih na Balkanu, kako bi stasale generacije koje će zaustaviti cikluse sukoba koji potresaju našu regiju na svakih nekoliko desetljeća. Osim samog festivala koji je prvi put, nakon ratnih devedesetih, na jednome mjestu okupio mlade ljude iz svih djelova bivše Jugoslavije, EXIT je pokrenuo veoma uspješne festivale u Hrvatskoj, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Ovime su uspostavljeni dosad najjači kulturno-turistički mostovi između ovih zemalja, zahvaljujući kojima su desetine tisuća mladih imali priliku upoznati svoje vršnjake iz susjednih država, u velikoj mjeri razbijavši predrasude koje su im prije toga bile nametnute. Također, EXIT Fondacija je dosad realizirala niz akcija, s ciljem da ojača glasove koji prizivaju normalan suživot i zdravu budućnost ovih prostora.

U tom cilju, a ususret Ada Divine Awakening festivalu, prvom festivalu svjesnosti i intimnosti na ovim prostorima, koji će od 15. do 20. rujna biti održan na Adi Bojani, EXIT pokreće novu akciju, koja ukazuje na besmislenost svih umjetnih podjela u nama i oko nas.

Tri žene - supruga osnivača Exita Ivana Kovačević, pokretačica Tantra Spirit festivala u Hrvatskoj i koosnivačica ADA festivala Dolores Antić te odvjetnica za prava žena u avijaciji i zvijezda novog Netflixovog programa Christina Panebianco Carmela fotografirale su se u krevetu prekrivene srpskom, hrvatskom i crnogorskom zastavom.

- Cilj Ada Divine Awakening festivala je kako dizanje svijesti ljudi u regiji, tako i osnaživanje žena kroz oslobađanje od vjekovne krivice i potčinjenosti. U Exitu vidim snagu koja istinski može podržati iscjeljenje tako važne teme - izjavila je ovim povodom Dolores Antić.

- Trajni mir na Balkanu je Dušanova vizija od osnivanja Exita, koju novi festival na Adi Bojani snažno podržava. Ova fotografija pokazuje da zastave ne moraju biti samo specifičan simbol koji nas razdvaja, već da je konačno došlo vrijeme u kojemu će ljubav i iskreni ljudski odnos biti jači od bilo kakvih podjela i granica - dodala je Ivana Kovačević.

- Kao borcu za prava žena u avijaciji bilo mi je prirodno podržati dvije sjajne hrabre žene s Balkana u njihovoj misiji razbijanja umjetnih podjela među ljudima - zaključila je Christina Panebianco Carmela.

Aktivacija 'EXIsT Proudly'

Ova fotografija je uvod u aktivaciju "EXIsT Proudly", koja okuplja one koji biraju živjeti u ljepoti svoje autentičnosti, u hrabrosti da se oslobode predrasuda i svih ograničenja uzrokovanih povijesno utkanim konceptom sramote i krivice.

Pozivaju se svi da do nedjelje, 12. rujna, na društvenim mrežama podjele svoju priču, fotografiju ili video u kojima pokazuju kako ruše granice u sebi i oko sebe, slaveći svjesno svoju intimnost, osobne vrijednosti i autentičnost. Koristeći pritom #EXIsTproudly i #BrišemGranice te tagirajući @exitfestival, @ada_divine_awakening_fest i @seastarfestival, mogu osvojiti pakete ulaznica i smještaja za nadolazeći Ada Divine Awakening, kao i ulaznice za EXIT i Sea Star festivale koji će biti održani sljedeće godine. Ipak, ono što je važnije jest prilika da se pokrene dugoročna promjena u društvu.

ADA Divine Awakening - prvi festival intimnosti i svjesnosti na ovim prostorima

ADA Divine Awakening festival ukazuje na ključne probleme današnjice - sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u istinskom povezivanju sa sobom, kao i u partnerskim odnosima. Prvi festival svjesnosti i intimnosti na ovim prostorima bit će održan od 15. do 20. rujna na Adi Bojani. Na jednoj od najljepših destinacija Europe okupit će se više od 40 vodećih svjetskih stručnjaka i predavača na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i osobnog razvoja, kao i zvučna glazbena imena iz regije i svijeta.

Tijekom šest nevjerojatnih dana, više od 80 radionica tematski će obuhvatiti polja povećanja intimnosti sa sobom i partnerom, unapređenja seksualnog iskustva, dubljeg povezivanje sa vlastitim tijelom, balansa ženske i muške energije, satove yoge, meditacije uz zalazak sunca, ekstatičan ples, koncerte i performanse koji će pomaknuti granice svjesti.

Na ADA festivalu će gostovati neki od najutjecajnijih predavača i izvođača, kao što su Devi Mohan, Elaine Yonge, Daka, Ohad Pele, Andrea Paige, Rachel Rickards, Lennart Hening, Buddhi Dana i mnogi drugi. Neće izostati ni seanse ekstatičnog plesa u večernjim satima, dok će glazba, kao kozmički jezik, biti sastavni dio festivala, uz vrhunske svjetske i regionalne izvođače kao što su Božo Vrećo, Aklea Neon, Joshua Swahe, Praful, Tuulia i Zazo.

EXIT je za publiku regije Balkana osigurao paket ulaznica za festival i pet noćenja u resortu FKK Ada Bojana po cijeni od 369 eura što je popust od čak 35%. Ta cijena će biti na snazi do nedjelje, 12. rujna, do kraja dana. Paketi se mogu kupiti na stranici Ada Divine Awakening.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 07:23