ODLIČNA VIJEST

The Smile, novi bend kreativnog dvojca Radioheada u Zagrebu otvara europsku turneju

The Smile

 Wunmi Onibudo
Zvuk The Smilea kritičari opisuju kao opušteniji i slobodniji Radiohead, a bend nazivaju ‘Radiohead u power trio formatu‘

The Smile, novi bend koji čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada te Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo u Zagrebu otvara svoju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja 2022. u Hali Zagreb. Hrvatska će tako postati polazišna točka turneje s više od 30 koncerata novoga benda, koji je već svojim prvim singlovima i nastupima izazvao veliku pažnju, a njihov budući album već je proglašen "najiščekivanijim izdanjem godine".

Yorke i Greenwood, kreativna okosnica Radioheada, jednoga od najutjecajnijih bendova današnjice, pozvali su u The Smile Toma Skinnera, bubnjara benda Sons of Kemet, čiji je prošlogodišnji album "Black To The Future" bio visoko na listama najboljih albuma 2021. godine.

Dugo već i hrvatska publika iščekuje koncert Radioheada na domaćem terenu, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari opisuju kao “opušteniji i slobodniji Radiohead”, a bend nazivaju “Radiohead u power trio formatu” ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

Prošloga vikenda The Smile su odsvirali tri uzastopna rasprodana koncerta u rasponu od šesnaest sati, koji su istovremeno emitirani u stvarnom vremenu, putem live streama za publiku širom svijeta. Koncerti koji su održani u londonskom klubu Magazine te u filmski efektnoj režiji nagrađivanog Paula Dugdalea (The Rolling Stones, Adele, Paul McCartney) streamani su globalno, a već su proglašeni zasad glazbenim događajem godine, pa kritika i publika ne prestaju nizati odlične kritike.

image

Thom Yorke i The Smile

Wunmi Onibudo

The Smile su nedavno objavili svoj drugi singl, "The Smoke", koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica, a pjesma prati debitantski singl benda "You Will Never Work In Television Again".

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert po cijeni od 379 kuna kreću u prodaju u petak, 4. veljače 2022. u 11 sati, a mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

O premijernom koncertu u Londonu mediji su rekli: “Nije to bio loš izlazak za subotu navečer. Gledati The Smile, skoro pa uživo, zajedno sa sretnicima u Londonu” - Jutarnji list

image

The Smile

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:43