KONCERTI

TALIJANSKI DANI JAZZA Rijeka ovoga tjedna ugošćuje čak dva jazz festivala

 Jazz.hr
Projekt Jazz Odity u petak izvodi glazbu Davida Bowieja

Ovaj tjedan u Rijeci se održavaju dva jazz festivala. Od srijede, 11. studenog do petka 13. studenog održava se Woman in Jazz festival koji se održava u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a 11. studenog s dva koncerta održava se i festival Jazz Time Rijeka. U sklopu projekta udruge Mulab iz Rima i uz podršku talijanskog Ministarstva kulture i hrvatske udruge Prostorplus, nastupit će redom talijanske umjetnice, sa svojim glazbenim skupinama i predstaviti najnovije projekte.

U srijedu 11.11. Silvia Bolognesi (kontrabas) svirat će Dialogue u duetu s trubačem Angelom Olivieriem u 20 i 30 sati, a nakon toga Cecilia Sanchietti (udaraljke) predstavit će u 21 i 30 sati svojevrsnu filozofiju grupnog kružnog muziciranja, Circle Time, s plesačima Prostora plus, uz Davida Boata na trubi, Davida Grotellija na saksofonu, Gaiu Possentija na klaviru i Stefana Napolija na kontrabasu. Oba se koncerta održavaju na Filodrammatici.

U četvrtak 12. 11 u HKD na Sušaku, nastupa u 20 sati Monica Demuru (vocal) s Cristianom Calcagnilom na udaraljkama, s gošćom, našom pjevačicom Lelom Kaplowitz. Njihov projekt Blastula najavljen je kao “višejezični zvučni pravac koji posebnu opažnju stavlja na odnos izmeđupisanja i improvizacije, drame i čistoga zvuka.”

Nakon ovoga slijedi Correspondances, nastup riječke pjevačice Albe Nacinovich (vokal), te opet Talijana, Francesca De Luise (klavir), Simonea Serafinija (kontrabas) i Allesandra Mansuttija (bubnjevi), “u spoju glazbe i poezije velikih svjetskih pera, Baudelairea, Borgesa, Hamingwaya, Joycea i Pascolia”.

Milena Angelè: Resiliency

U petak, 13. 11., u Filodrammatici, u 20 i 30 sati nastupa Milena Angelè (saksofon), s Edoardom Ravaglijom na klaviru, Riccardom Golom na basu i Fabijom Sassom na udaraljkama, ponovo u suradnji s plesačima Prostora Plus.

U 21. 30 sati slijedi projekt Jazz Odity u kojem Federica Zammarchi (vokal) nastupa s Enricom Zanisijem na klaviru, Marcom Siniscalcom na basu, Emanuelom Smimmom na udaraljkama, s gošćom, pobjednicom WinJazz natjecanja, pjevačicom Laurom Taglialatelom, a izvodit će glazbu Davida Bowieja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:41