SOLISTIČKE VODE

Stjepan Hauser najavio svjetsku turneju, u listopadu 2023. nastupit će u Areni Zagreb

Stjepan Hauser

 Danijel Bartolic/CROPIX
‘Prvi dio bit će više klasičan, a za drugu polovicu pridružit će mi se orkestar i puhačka sekcija i potaknut ćemo sve na ples‘

Nakon raspada popularnog dvojca 2Cellos, Stjepan Hauser najavio je svoju prvu svjetsku samostalnu turneju, “Rebel with a Cello”, u sklopu koje će održati koncert u Areni Zagreb 25. listopada 2023. godine, objavio je organizator koncerta Charm Music.

Vođen uspjehom posljednje, u rekordnom roku rasprodane turneje s 2Cellos, Hauser donosi vrhunski glazbeni show praćen njemu svojstvenim pirotehničkim scenskim efektima, koje spaja sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja violončela.

Dok u novi show uključuje sve što su njegovi obožavatelji upoznali i zavoljeli kroz dosadašnje nastupe, poput popularnih pjesama “Beach Party” i “Alone Together”, Hauserova debitantska solo turneja podiže nastupe uživo na novu razinu, u kojoj spaja ritmičan retro zvuk s modernim svjetskim plesnim hitovima, a sve je to upakirano u nedavno objavljeni album “The Player”.

Naslanjajući se na uspjeh albuma prvijenca “Classic” iz 2020., koji je bio broj jedan na Billboardovoj ljestvici klasičnih albuma, “The Player” sadrži eklektičan popis pjesama, od Shakire do legendarnog kubanskog skladatelja Osvalda Farrésa, pri čemu je Hauser iskoristio svoje gotovo enciklopedijsko znanje o povijesti latinske glazbe.

Vatreni plesni hitovi poput “Livin’ la Vida Loca” Rickyja Martina, “Let’s Get Loud” Jennifer Lopez ili Shakirin “Waka Waka” rasplesat će Arenu Zagreb, a prije toga opustiti je uz romantične latinske balade.

"Moja vizija je da prvi dio koncerta bude više klasičan, a onda će mi se za drugu polovicu pridružiti orkestar i puhačka sekcija i potaknut ćemo sve na ples. Ove pjesme voli toliki broj ljudi i uzbuđen sam što ih mogu podijeliti na način koji nitko prije nije čuo”, izjavio je Hauser uoči početka turneje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 17:45