VOLI IH I GIBONNI

‘Snimanje pjesme je išlo lako, sve dok magarac nije ugrizao pjevača, lovili smo ga po poljima...‘

TransAcoustic

 /Ana Jurić
Posebnu su ulogu u spotu odigrale životinje: ovca Azra, mačak Dragiša te apsolutna zvijezda snimanja – magarac Castro

"Nema veze" je pjesma koja nas uči da trebamo gledati vedriju stranu života, baš kao TransAcoustic - dvojac koji je nastupio pred publikom Melodija Jadrana, poručili su iz ovog benda.

"‘Nema veze‘ je fenomen koji, bez obzira kako ga protumačili, ima onaj čarobni efekt rasterećenja nakon upornih pokušaja da se nađe smisao u moru besmislica koje nam okupiraju prostor i osjetila, posebno sluh", poručuje TransAcoustic, koji čine Iva Ivković Ivanišević i Joško Tomić. Snimanje pjesme je, kako kažu, išlo lako, sve dok se u cijelu priču nije upleo jedan magarac.

"Nema veze" je najbolji opis stava zrelog TransAcoustica u njihovom razvoju glazbene priče koja je krenula obradom koja se svidjela i samom Gibonniju te pjesmom "Pokidana jedra". "Razlika između TransAcoustica koji interpretira tuđe pjesme i ovog ‘next level‘ TransAcoustica je Darko Bakić. Ne piše on samo pjesme, nego nas čita i s nama diše", poručila je Iva.

Darko Bakić potpisuje glazbu i stihove nove pjesme, a za snimanje, produkciju i aranžiranje zaslužan je Igor Ivanović.

"Nema veze ima onaj prepoznatljivi puls TransAcoustica uz bogate melodije i harmonije. Kao instrumentalistu mi je to vrlo važno. No, prije svega sam zahvalan na inspirativnim druženjima u studiju i organskom muziciranju s glazbenim genijalcima. Osim gitara, u pjesmi možete čuti mandoline i grčki bouzouki kojeg posebno volim svirati", nadovezao se Joško.

image

TransAcoustic

/Ana Jurić

Snimanju pjesme pridružili su se Dado Marinković, bubnjar Parnog Valjka i harmonikašica Danira Ipavec, glazbenica koja je već u srednjoj školi počela svirati u splitskom HNK-u, a danas surađuje s brojnim glazbenicima, kazališnim umjetnicima i festivalskim orkestrima.

"Definitivno najzabavnije snimanje do sada", poručio je redatelj Slaven Jurić o spotu koji je zaokružio ovu glazbenu priču. U spotu se pojavljuju Joškova kćer Marla, Ivina kćer Sonja, harmonikašica Danira Ipavec te Leo Ljubetić, talentirani splitski tattoo majstor.

image

TransAcoustic

/Ana Jurić

Snimalo se na OPG-u Farm House u Brštanovu, gdje ih je ugostio Marko Kosović te konjičkom klubu Hanako u Trogiru. Posebnu su ulogu u spotu odigrale životinje: ovca Azra, mačak Dragiša te apsolutna zvijezda snimanja – magarac Castro koji je najbolje testirao "nema veze filozofiju" TransAcoustica.

"Nema veze što je Marko rekao da samo moramo paziti da nam životinje ne pobjegnu, da bi nam na samom početku snimanja pobjegao magarac Castro kojeg smo lovili po poljima. Nema veze što je taj isti magarac ugrizao Joška koji je u tom trenutku svirao gitarski solo. Nema veze što je Slaven ‘izgorio‘ snimajući spot. Nema veze što nam je mačka pojela svu šunku spremljenu za sendviče", sažimaju u šali dojmove oko snimanja spota Iva i Joško. Unatoč izazovima, iznimno su zadovoljni rezultatom i zahvalni svima na suradnji, a pogotovu susjedu koji je pomogao uloviti magarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 15:24